Cum s-a prelungit o stradă ilegal în El Dorado-ul imobiliar de pe...

Cum s-a prelungit o stradă ilegal în El Dorado-ul imobiliar de pe Calea Urseni. Ce s-a făcut că nu vede administrația Robu

13
DISTRIBUIȚI
Prelungirea străzii Iuliu Podiply pe porțiunea de lângă Calea Urseni

Apar noi dovezi ale complicității Primăriei Timișoara la șmenurile comise în El Dorado-ul imobiliar de pe Calea Urseni. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că timp de patru ani, a fost pus la cale și executat un adevărat plan prin care legea a fost fentată și s-au obținut profituri de milioane de euro. Printre cei care s-au mutat în casele construite în El Dorado-ul imobiliar din Cale Urseni se numără și Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu, acesta locuind într-o casă ridicată de firma lui Alin Gherman, unul dintre liderii interlopi din Timișoara.

Primăria a pierdut printr-o manevră dubioasă nu mai puțin de 46.833 metri pătrați de teren din patrimoniul Horticultura SA, nimeni din administrație nefiind interesat de sesizarea făcută de directorul Andrei Drăgilă care avertiza că se comite o ilegalitate. Într-o primă fază s-a făcut succesiunea pentru o parte din terenul de la Horticultura, iar moștenitorii care dobândesc 25.277 mp vând către Călin Vasi și Florian Dejeu pentru suma totală de 75.830 euro. În 12 mai 2014, Vasi și Dejeu vând către Gateway Construction SRL, cu suma de 505.540 euro. Ulterior,  firma apelează la AC Tectura SRL pentru întocmirea planurilor urbanistice zonale, firmă în care, până în 2010, a fost acționar Ciprian Cădariu, cel care, la momentul întocmirii documentațiilor, era arhitectul șef al Timișoarei.

Ulterior, Nicolae Robu promovează în Consiliul Local Timișoara un proiect de aprobare a PUZ-ului care încalcă flagrant legea pentru că spațiile verzi obligatorii au fost ”teleportate” din pix pe o altă parcelă, în baza unei declarații date de Florian Dejeu care spunea că este moștenitor și el al unei alte parcele și este de acord ca spațiul verde să fie mutat acolo.


Asta avizul celor de la Mediu spune clar că procentul de 5% trebuie să fie pe parcela unde se construiesc casele. Alte ilegalități comise au ieșit acum la iveală și dovedesc faptul că PUZ-ul aprobat avea și alte probleme. În mod ciudat, PUZ-ul pentru Gateway Construction SRL a prevăzut ca toate casele să fie construite pe o prelungire a străzii Iuliu Podlipny, nu pe Calea Urseni, cum a fost în cazul celuilalt PUZ de pe Calea Urseni nr.36, chiar dacă parcelele erau pe aceiași parte a drumului.

Pentru a ”uni” strada Iuliu Podlipny cu noua prelungire, arhitecții au făcut ca drumul să fie cotit la dreapta, peste Calea Urseni, în diagonală, ca să unească parcelele de teren, fiind singurul drum din zonă cu această configurație. Numai că terenul pe care trebuia să treacă această prelungire a străzii are mai mulți coproprietari și doar unul dintre ei, Florian Dejeu, și-a dat acceptul în scris pentru drept de servitute care să permită trecerea pe acolo sau cu mașina. Ceilalți proprietari ai terenului nu și-au dat niciodată acceptul, dar cu toate acestea angajații din Primăria Timișoara au închis ochii și au dat drumul spre aprobare PUZ-ului în care drumul trecea chiar pe lângă gardul celor de la Horticultura SA, dar doar jumătate din terenul viitoarei străzi este al celor de la Gateway Construction SRL.

Chiar dacă nu s-a trecut în proprietatea Primăriei Timișoara tot terenul pentru drumul prevăzut în PUZ, administrația condusă de Nicolae Robu a emis autorizații de construire pentru casele înșiruite. Cum casele au fost ”înmatriculate” pe strada Iuliu Podlipny și nu pe Calea Urseni, taxele notariale care au fost plătite la vânzarea ulterioară a locuințelor au fost mai mici, pentru că prima stradă este în zona 4, iar Calea Urseni în zona 3, având prețuri în grila notarială mai mari. Locatarii de pe prelungirea străzii Iuliu Podlipny au cerut în repetate rânduri primăriei să le asfalteze strada, dar acest lucru nu este posibil din cauza ilegalităților comise la aprobarea PUZ-ului. La ora actuală, bucata de teren care face legătura dintre cele două părți ale străzii Iuliu Podlipny este blocată cu un BMW ruginit și înconjurată cu plasă. Singurul semn că acolo ar fi trebuit să fie stradă este un indicator improvizat atârnat de un stâlp. Locatarii sunt nevoiți să treacă cu mașinile pe un drum improvizat prin apropiere pentru că PUZ-ul nu poate fi pus în practică pe teren deoarece s-a închis ochii

Citește mâine cum se contrazice Primăria Timișoara în documentele emise, în încercarea de a ascunde matrapazlâcurile din El Dorado-ul imobiliar de pe Calea Urseni.

 

13 COMENTARII

 1. De ce DNA nici acum nu se sesizează și să facă lumina în acest cartier plin cu smecherii, toți care au semnat acte în frunte cu primarul Robu Nicolae să meargă la pușcărie, legea să fie lege și aplicată și administratiei Robu.
  Cum este posibil să se fure teren de milioane de euro și nimeni să nu ia masurile ce se impun.
  Aceasta să fie România Normală??????????

 2. Primăria Timișoara nu este numai complice la șmenurile de la Horticultura ci chiar ea le-a făcut. Acolo se fac ilegalități în lanț, de vreo 6 ani, începând cu Avizul de oportunitate dat de Primăria Timișoara la cererea unor persoane decedate și schimbarea destinației din noul PUG al Timișoarei din VERDE TEMATIC, un ADEVĂRAT PLĂMÂN VERDE AL ORAȘULUI, în Construcții.

  • Primăriei Timișoara și instituțiilor de mediu nu le pasă că Timișoara e poluată și că timișorenii mor de cancer. Pe ei îi interesează numai banii!!

 3. Domnule primar Robu Nicolae de ce doar de papagal sunteți bun și de amenințări deoarece vedem că nu îl dați în judecată pe acest ziarist pe tema Calea Urseni, cartierul El Dorado?????????
  Vedem că pe acest subiect nu vreți să vorbiți deoarece acest ziarist zice adevărul ca întotdeauna.
  Domnule primar este adevărat că împreună cu alții din primărie ați furat teren de la Statul Roman???????
  De ce nu răspundeți și combateți acest articol și doar să înjurați și să fiți penibil sunteți în stare????
  De aici au copii dumneavoastră milioane de euro pt investii în case și bloculete, domnule profesor doctor Robu Nicolae??????????
  De ce nu vreți să întrați într-un dialog cu acest ziarist finca vă simțiți vinovat??????

 4. Nimeni nu se atinge de Primaria Timișoara, Nasleu este regele Timisoarei iar Robu doar un biet clovn. Institutiile statului in Timisoara sunt la mana regelui, nimeni nu misca un deget fara acordul lui, de Robu ce sa mai spun.
  Singurul care deranjeaza esti tu Bota dar urmezi, planul este facut si pentru tine

 5. Macar stim pe cine sa numai votam. Dar daca DNA,ul nu isi face treaba inseamna ca banii merg la Bucuresti.pare ca PNL ul este ca PSD ul.
  Si la Buzias primarul liberal are un consilier de specialitate un fost puscarias,condamnat pt fals si uz de fals….sa fie pnl ul solutia la psd ?? Eu nu cred !

 6. DE CE NU SE SESIZEAZĂ ORGANELE STATULUI SA VADĂ CUM FURA CEI DIN PRIMĂRIE ȘI INTERLOPII HORTICULTURA???? ROBULE UNDE EȘTI SA DAI EXPLICAȚII CUM AI ÎNVÂRTIT ACTELE????

 7. Singura soluție pentru a opri aceasta sarabandă de ilegalități a Primăriei și a jafului terenului statului este intervenția instituțiilor statului și tragerea la răspundere a bandiților!

 8. Trebuie să știm și noi cetățenii dacă este adevărat tot ce scrie acest ziarist și cred că DNA ar fi în măsura să verifice și să se autosesizeze dacă nu au făcut-o încă deoarece ce vedem este de neimaginat.
  Tind și eu să cred că este adevărat deoarece pe primar nu l am auzit să nege aceste afirmații deci cred și eu că îl paste ani grei de pușcărie.
  Ca respect pentru cetățean ar trebui instituțiile statului să ia de urgență masuri.
  Trebuie să știm și noi adevărul că dacă este adevărat cu furtul terenurilor de la stat atunci au furat și din buzunarul nostru.

 9. DNA, DIICOT, alte instituții ce se întâmplă???
  Lăsați acești hoți din Primaria Timișoara sa fure cu interlopii tot orașul??? Când acționați și stopati aceasta mafie și caracatiță??? După ce nu mai au nimik de furat și sunt plecați cu banii din tara și tot orașul furat de aceste lichele din primărie??

 10. Dacă chiar directorul de la Horticultura, care este regia Primăriei Timișoara, a sesizat Primăria despre înstrăinarea ilegală de către Primărie a terenului statului și nu s-a întâmplat nimic, despre ce instituții ale statului care trebuie să asigure respectarea legislației vorbim? Vasi
  Călin a fost consilier la cosiliul local Timișoara și probabil el a început afacerea asta, de înstrăinare a terenului de stat, că a ajuns în proprietatea lui. Acolo sunt tot felul de manevre și moștenitori fabricați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.