Liderul USR Timiș visează crearea un „pol medical” în zona de vest...

Liderul USR Timiș visează crearea un „pol medical” în zona de vest a României: „Timișul ar putea fi acea zonă a Europei unde industria medicală să se dezvolte”

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, președintele filialei locale a USR, este de părere că zona de vest a țării, în special județul Timiș, ar putea fi locul ideal pentru crearea unei zone în care industria medicală să prospere și să se dezvolte.

„Viziunea mea e să creăm un pol medical care să funcționeze în zona de vest.


Am discutat acest subiect și cu fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Pandemia ne-a arătat că avem nevoie de acest lucru în Europa. În România nu mai avem o zonă specializată pe domeniul «pharma». Mai întâi, avem producția de echipamente medicale. Conversia din alte zone spre cea de echipamente medicală a ușoară. Trecând printr-o viziune lungă, putem ajunge să pornim inclusiv universitățile, cum e cea de chimie, pentru că în clipa de față, deoarece oamenii nu prea au unde să se angajeze, nici motoarele nu sunt turate la maximum. Timișul ar putea fi acea zonă a Europei unde industria medicală pharma să se dezvolte”, a declarat Cristian Moș astăzi, în timpul unei conferințe online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.