Dominic Fritz: „Domnul Robu nu se duce mai departe decât unde îl...

Dominic Fritz: „Domnul Robu nu se duce mai departe decât unde îl poartă un plin de benzină al Mercedesului său”

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR pentru Primăria Timișoara, a vorbit ieri despre oportunitatea construirii unui nou spital municipal, iar astăzi a revenit pe același subiect, după ce Cluj-Napoca, oraș condus de Emil Boc, coleg de partid cu Nicolae Robu, a obținut o finanțare europeană de 47 de milioane de euro tocmai în acest sens.

„Trebuie să ieșim din logica actualei administrații, care a tratat Timișoara ca pe o enclavă izolată de restul țării și de restul lumii. Primăria Timișoara este condusă de Nicolae Robu, coleg de partid cu premierul în funcție, Ludovic Orban. Consiliul Județean Timiș este condus de Călin Dobra, coleg de partid cu foștii premieri PSD, printre care și timișoreanul Sorin Grindeanu. Niciunul, nici Robu și nici Dobra, nu a fost în stare să reprezinte interesele timișorenilor și ale timișenilor pe lângă guvernele lor, astfel încât proiectele noastre mari să primească finanțare de la bugetul de stat sau să fie incluse pe lista finanțărilor europene.


Soarta Spitalului regional, aflat pe lista marilor promisiuni PSD, este incertă, iar Nicolae Robu și-a amintit de promisiunea lui din 2012 despre un nou Spital Municipal doar după ce timișorenii au spus, anul trecut, într-un sondaj al Băncii Mondiale, că infrastructura de sănătate este o prioritate”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Acesta dă drept exemplu Cluj-Napoca, unde tocmai a fost aprobată o investiție din bani europeni chiar pentru construirea unui spital. „În schimb, la Cluj, s-a putut! Comisia Europeană tocmai a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro pentru a construi și echipa un spital regional de urgență în Cluj. Un spital cu aproape 850 de paturi, dotat cu tehnologie avansată, care va asigura servicii medicale de urgență de o calitate mai bună și accesul la servicii medicale salvatoare. Care este diferența între conducătorii noștri și cei clujeni? Domnul Boc s-a dus și până la Bruxelles ca să ceară bani și să se lupte pentru spital. Domnul Robu nu se duce mai departe decât unde îl poartă un plin de benzină al Mercedesului său”, a „înțepat” candidatul USR pentru Primăria Timișoara.

„I-am cerut lui Nicolae Robu să vorbească cu miniștri Nelu Tătaru și Marcel Boloș să treacă proiectul nostru, al USR PLUS, pentru un nou Spital Clinic Municipal pe lista proiectelor finanțabile de către UE, în următorul exercițiu bugetar, de urgență. Dacă nu o face acum, pierdem această oportunitate uriașă de a construi pentru timișoreni, din bani europeni, un nou spital. Nu ne mai putem mulțumi cu cârpeli! Nu vom avea o infrastructură sanitară la standarde europene fără o administrație la standarde europene”, a mai scris Dominic Samuel Fritz.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu vorbeste de realizarile personale ?

    Cum va obtine fonduri pentu proiectele sale fara ajutorul ministrilor ? Ii roaga pe cei din alte partide ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.