Dominic Fritz, scrisoare adresată președintelui boardului TM2021: Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană...

Dominic Fritz, scrisoare adresată președintelui boardului TM2021: Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană este în pericol

0
DISTRIBUIȚI

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara cere modificarea Statutului Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, în sensul depolitizării acesteia, și pledează pentru prelungirea perioadei în care se dezbate modificarea documentului, dar și mutarea subiectului în spațiu public, în parteneriat cu asociații și mediul cultural.

Dominic Fritz i-a trimis, în acest sens, o scrisoare președintelui Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021, Horațiu Rada. Scrisoarea cuprinde șase direcții de modificare a Statutului Asociației.

„Vă propun să prelungiți această perioadă de dezbatere a Statutului și să propuneți un calendar și un proces de lucru care să permită primirea de propuneri de la asociați sau mediul cultural (…). Simplificarea condițiilor de a deveni membru și eliminarea oricăror cereri inutile (de tip cazier) sau condiții subiective, ce nu au predictibilitate.


(…) Definirea unor procese și condiții clare cu privire la excluderi, care să permită dreptul la apărare și care să ofere garanții că deciziile sunt trecute prin mai multe filtre. Eliminarea din Statut a prevederilor abuzive sau generale, precum și introducerea obligativității de a participa la două ședințe consecutive (…) Plasarea AGA ca element central al procesului decizional în cadrul Asociației, aceasta fiind, de fapt, organismul deliberativ cu cel mai mare rol și cu cea mai mare putere statutară. (…) Depolitizarea Asociației”, se arată în scrisoarea semnată de Dominic Fritz.

Pe lista propunerilor sale mai este și definirea unui termen statutar de 6 luni de la următoarea Adunare Generală a Asociației în care să fie înființate trei organisme consultative prevăzute în statut – Consiliul de Monitorizare și Audit, Forumul Reprezentanților Regionali, Forumul Reprezentativ. În caz contrar, poziția de director executiv și board-ul de conducere se vacantează de drept, AGA alegând noi oameni în Board.

Reprezentanții USR Timișoara sunt de părere că, în prezent, „situația proiectului (n.r, TM2021) este în pericol, în primul rând pentru că încrederea din jurul lui pare a lipsi cu desăvârșire. Și lipsește atât încrederea între Asociația Timișoara 2021 și mediul cultural, dar și înăuntrul Asociației, în echipa care ar trebui să gestioneze acest proiect”.

Următoarea ședință a conducerii Asociației va avea loc joi, 17 iunie. În aceasta se vor discuta, în continuare, modificările ce urmează să fie aduse  Statutului. Pe de altă parte, Consiliul Local Timișoara va trebui să aprobe programul depus de TM2021 pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.