Fostul șef al Direcției Silvice Arad, director interimar al Romsilva, îi numește...

Fostul șef al Direcției Silvice Arad, director interimar al Romsilva, îi numește „antiromâni” pe activiștii de mediu

0
DISTRIBUIȚI

În loc să declare război „mafiei pădurilor”, noul șef al Romsilva, Teodor Țigan, atacă activiștii de mediu: „90% din ONG-urile care trag semnale de alarmă sunt anti-românești!”, motiv pentru care ar trebui să demisioneze, susține senatorul USR Mihai Goțiu.

„Incredibil: În loc să declare război Mafiei Pădurilor, noul șef al Romsilva (Teodor Țigan – n.r.) atacă activiștii de mediu: «90% din ONG-urile care trag semnale de alarmă sunt anti-românești!»”, a scris pe Facebook Mihai Goțiu.

Senatorul USR i-a transmis un mesaj lui Teodor Țigan că „hoția pune frână dezvoltării economiei românești, nu oamenii care luptă să o oprească.

„Puhoaiele coborâte din munții fără păduri fac ravagii în localități.


Numărul transporturilor ilegale de lemn descoperite în perioada stării de urgență în urma apelurilor la 112 s-au dublat față de perioada similară a anului trecut. 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar, în fiecare an, din pădurile României, fără acte.Alo, domnul director Romsilva! Furtul de lemne nu e «dezvoltarea economiei românești», ci a mafiei. Pierdem, anual, sute de milioane de euro (chiar peste un milliard de euro) din cauza hoției din păduri. Asta fără a vorbi de pagubele conexe, aproape imposibil de cuantificat economic. Ați fost pus șef la Romsilva ca să vă luptați cu hoții, nu cu activiștii de mediu! Dacă Romsilva nu are bani să-și plătească angajații ori pentru împăduriri, cum vă plângeți, domnule Țigan, e pentru că banii ăștia ajung în buzunarele mafioților și corupților! Iar de suferit, suferim cu toții. Dacă asta e misiunea d-voastră, să mințiți că totul e bine și frumos, când dispariția pădurilor din România se vede de pe lună, eu vă cer, încă din start: demisia”, a adăugat Goțiu.

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit în ședința de luni, 15 iunie, l-a desemnat pe Teodor Țigan, director al Direcției Silvice Arad, director general cu mandat provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.