Gospodării sub ape și persoane evacuate în Timiș, în urma codului roșu...

Gospodării sub ape și persoane evacuate în Timiș, în urma codului roșu de inundații FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-877515487">

Mai multe gospodării din 10 localități din județul Timiș au fost inundate în urma ploilor abundente de joi. Opt persoane, printre care cinci copii, au fost evacuate de pompieri.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au intervenit joi în zece localități pentru evacuarea apei din gospodării și curți.

În localitatea Fârdea au fost evacuate opt persoane, trei adulți și cinci copii, 10 animale și 50 de păsări. De asemenea, s-a intervenit pentru scoaterea apei din două case, nouă curți și 16 grădini.

Pompierii au intervenit și în localitatea Nădrag, la un pod care a fost luat de viitură și pentru evacuarea apei dintr-o casă și patru curți. Astfel de intervenții au mai avut pompierii în Seceani, Făget, Jena, unde a fost inundată și o biserică, Buzad, Criciova și Jupânești.

În Lugoj s-a intervenit pentru scoaterea apei din cinci beciuri inundate și opt curți, iar în Timișoara pentru evacuarea apei de pe strada Mile Cărpenișan.

Pompierii intervin joi seara și în localitatea Murani, unde mai multe gospodării și grădini au fost afectate de o viitură.

ISU Timiș recomandă populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

„Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
– Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
– Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
– În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare;
– Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Județul Timiș este până vineri la ora 9.00 sub avertizare Cod roșu de inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.