Grup de lebede din Arad, păzit de polițiști, după ce masculul familiei...

Grup de lebede din Arad, păzit de polițiști, după ce masculul familiei a dispărut. Biolog: Aceste lebede sunt monogame pe viață

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Digi24.ro

Polițiștii arădeni au fost solicitați să protejeze un grup de lebede de la marginea orașului, după ce masculul familiei a dispărut.

Lebedele și-au făcut cuib lângă lacul de la marginea orașului Arad încă din 2017 și de atunci vin în fiecare primăvară.


Anul acesta au șase pui. Un localnic merge pe lac aproape în fiecare zi să le ducă grăunțe, să le privească și să le fotografieze. De o lună însă, masculul familiei de lebede a dispărut.

„După ce a dispărut masculul, perechea de la lebădă, am văzut doi copii pe balta cealaltă, către strada Mărului, unde au ei cartierul, cu un băț în mână și care au vrut să lovească pe mama puilor care statea pe o insuliță de nisip”, a declarat Gheorghe Ursăcheanu, potrivit digi24.ro. Un alt bărbat a spus: „oamenii răi cu prăștii, cu de-astea le-au speriat, le-o prins, le-o agățat și le-o tăiat”.

Păsările sunt o specie protejată de lege. Autoritățile le-au dat asigurări biologilor că vor organiza patrule speciale pentru a apăra lebedele rămase pe lac. „Aceste lebede sunt monogame, monogame pe viață, nu se știe dacă se vor mai înmulți sau nu…”, a spus și biologul Gabriel Herlo.

Cei care au prins lebăda de pe lacul din Arad, dacă vor fi prinși, se vor alege cu dosar penal și amendă.

(sursă: Digi24.ro)

1 COMENTARIU

  1. Doamne doamne ce salbatici suntem,in anglia sunt “ pe toate strazile” vorba vine pe toate lacurile in orice orasel e plin de ele peste tot si lumea are groja de ele le da de mancare la noi ciorile le vaneaza si le halesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.