Guvernul atacă la CCR dublarea alocațiilor. Care sunt argumentele Executivului

Guvernul atacă la CCR dublarea alocațiilor. Care sunt argumentele Executivului

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul va ataca la CCR proiectul de lege care respinge amânarea dublării alocațiilor copiilor.

„Decizia pe care am luat-o a fost să atacăm la Curtea Constituțională, pentru că este un proiect in care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fără un punct de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare și deja am câștigat la CCR câteva sesizări pentru că ele (legile n.r.) nu au prevăzut sursa de finanțare și nu au posibilitatea efectivă de punere în practică”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Șeful Executivului a mai afirmat că urmează să fie stabilit cu cât vor putea fi majorate alocațiile în baza raportului semestrial privind starea economiei.

La începutul lunii iunie, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei.


Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.