Impozitarea pensiilor speciale a trecut de Camera Deputaților. Legea merge la promulgare

Impozitarea pensiilor speciale a trecut de Camera Deputaților. Legea merge la promulgare

1
DISTRIBUIȚI

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Decizia deputaților a fost luată cu voturi 309 „pentru” și unul „împotrivă”.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a afirmat că este „miercurea albă, pentru că Parlamentul a recâștigat încrederea românilor”.

„Fără un consens politic acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla.


Suntem cu conștiința împăcată că am făcut ceea ce trebuie pentru românii de acasă”, a mai spus el.

Legea adoptată de Camera Deputaților va merge la președintele Klaus Iohannis, la promulgare.

1 COMENTARIU

 1. O tampenie. Asta s-votat. si nu e de mirare, ptr ca nici cei care au votat habar nu au ce e cu ei.

  1. Legea trebuia sa corecteze anomaliile din sistem (de exemplu cel cu pensie de 70.000 lei … care e de departe nesimtita, pensiile de peste 15.000 … 25.000 lei, care, de asemenea sunt …), nu sa afecteze marea masă.
  Pentru ca, după ce legea a permis unora sa pensioneze in anumite conditii, nu poti sa vii acum si sa zici ca de fapt … te.am păcălit.
  Dacă s-ar fi spus de la bun început, fiecare acea posibilitate ca din venitul lunar sa contribuie de exemplu, la un sistem privat de pensii.

  Ptr ca si partea necontributiva a pensiei a fost acordată în baza unor legi date de parlament si ptr a compensa anumite privațiuni. Desigur, acestea sunt valabile in primul rand ptr militari, polițiști și intr-o oarecare masura pentru magistrați.

  2. Într-adevăr, o pensie MEDIE de 18.000 lei, este cam mult si trebuia corectat dar nu cred ca la un asemenea procent de 85 %.

  Este total nedrept.

  Probabil ca o pensie de 10.000 lei – 12.000 lei – 15.000 lei, ar fi fost o limita rezonabilă.
  Deși si aici sunt oarecare discuții vis-a-vis de corectitudinea stabilirea unui cuantum maxim.

  Este usor sa spui din afara ca … e o pensie mare, însă ar fi bine sa se uite si la răspundere si la contribuție și la impozite plătite si la privațiuni. Nu le cunoaște decât cel dintr-un anumit sistem.

  Altfel, de ce nu am spune ca salariul de 6000 lei al unui profesor este mare ptr ca lucreaza doar maxim 4 ore pe zi si 3 luni de vacanta pe an.

  De ce n.am spune asta si despre medici, care ridica pe luna chiar si 50.000 lei DE LA STAT. Da. Chiar atat. Ori, în mare cazuri, pregătirea și disponibilitatea lor lasa mult de dorit, casa nu mai spunem de.micile atenții despre care toata lumea vorbeste.

  3. De ce nu se impozitarea la fel TOATE veniturile? Altfel, este discriminare.
  De ce nu se impoziteaza si pensiile civile cu acelasi procent? Si atunci, nici o problemă. Statul ii va păcăli pe toti.
  Adică, pe militari, polițiști, judecători ii păcăleste ptr ca le.a promis că daca isi asuma privatiunile profesiei, atunci când vor iesi la pensie, aceasta va fi calculată într.un anumit mod.
  Pe ceilalti din sistemul public ii va păcăli ptr ca le.a luat contribuția la sistemul de pensii si acum nu o sa o mai acorde.
  Si atunci este nediscriminatoriu.

  A fost un heirupism politic al unor idioți care au votat sub presiunea publică fara a analiza fiecare caz in parte.

  Ptr ca nu poti sa.l aduci acum pe un militar/politist/jandarm, de exemplu, la pensia unui civil, în condițiile în care, timp de 30 de ani, acel militar a stat tot timpul la dispozitie.
  Cu alte cuvinte, în timp ce alții făceau afaceri, în timp ce alții puteau fi aleși în cazul consiliilor locale,parlament etc., în timp ce alții își făceau revelioane si petreceri, militarii, polițiștii nu au putat face asa ceva. Trebuiau să participe la misiuni sau trebuiau să asigure masuri de ordine astfel încât ceilalti sa poata petrece liniștiți.
  Aceasta este realitatea.
  Ca vrem sau nu sa o vedem depinde de capacitatea fiecăruia.

  Ori sa vii acum cu o asemenea prevedere …

  Desigur, ca trebuiau corectate o serie de anomalii dar ce s-a întâmplat a fost o totală aiureală politică.

  Culmea e ca multi din cei care au votat, habar nu au ce e cu ei.
  Si ăștia votează legi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.