Începe Evaluarea Națională. În ce condiții se desfășoară examenele la care participă...

Începe Evaluarea Națională. În ce condiții se desfășoară examenele la care participă peste 5.000 de elevi din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

5.351 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș s-au înscris la Evaluarea Națională, care începe, luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, în județ sunt 145 de centre de examen și 10 centre de evaluare. Probele scrise încep la ora 9:00, accesul în unitatea de învățământ fiind permisă până la ora 8:30.

Autoritățile aplică o serie de măsuri de protecție pentru cei care participă la examene.


Astfel, accesul în unitatea de învățământ trebuie organizat astfel încât să fie asigurați minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și să existe o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane. Nu este permis accesul persoanelor cu o temperatură corporală care depășește 37,3 grade Celsius, iar pe toată durata examenului se asigură dezinfectarea suprafețelor și distanțarea fizică.

La intrarea în unitatea de învățământ sunt asigurate materiale
și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști,
substanțe dezinfectante pentru mâini. Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și câte o mască la plecare.

Elevii vor susține în 17 iunie proba la Matematică, iar cei care au studiat într-o limbă a minorităților naționale vor susține în 18 iunie proba la Limba Maternă. Rezultatele, înaintea contestațiilor, sunt programate să fie afișate în 22 iunie (până la ora 14:00), iar cele finale – în 27 iunie.

La nivel național, 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională. Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, între 22 iunie și 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.