Katharos XIII a lansat un nou videoclip la o piesă realizată alături...

Katharos XIII a lansat un nou videoclip la o piesă realizată alături de invitatul special Gabriel Almași VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Katharos XIII a lansat un nou videoclip “No sun swims thundered”, piesă inclusă pe albumul Palindrome, lansat anul trecut de casa de discuri Loud Rage Music.

„Ca și primul videoclip, și acesta a fost realizat de către Alexandru Daș și ilustrează interacțiunea umană cu materia înconjurătoare, o călătorie inițiatică despre cum putem să fim protejați de această lume dacă ne acordăm cu ea sau putem foarte ușor să avem de suferit, dacă nu privim lucrurile suficient de atent și din unghiurile potrivite. A fost filmat în câteva locații din Timișoara și montat și procesat în București. În prezent se lucrează compozițional și se înregistrează deja piese noi cu Attila Lukinich în DSPro Studio, pentru un viitor material discografic ce va apărea cel mai probabil anul următor la aceeași casă de discuri, continuând direcția experimentală, dar având și noi elemente sonice diferite față de materialele precedente“, spune Alex Iovan, din partea trupei.

Piesa beneficiează și de apariția invitatului special Gabriel Almași care aduce în spectrul sonor porții minunate de theremin.

Palindrome este cel de-al treilea material discografic al timișorenilor de la Katharos XIII și este o colecție de sunete din altă lume ce încearcă să își creeze drum prin cotidianul nostru și să exprime o stare de fapt autentică.

„Sunt cinci piese lungi care au trecut de la un sound tradițional de depressive black metal către ceva mult mai eclectic în zona unui dark doom metal combinat cu elemente de post-jazz, o evoluție spre ceva mult mai personal și ambivalent, o nouă direcție pentru acest proiect cu o activitate de peste doisprezece ani.


Practic vorbim de aceleași stări introvertite, intense, ce au dominat și materialele precedente ale trupei, dar cu mijloace diferite de expresie”, se spune în prezentarea acestui album.

Cei cinci contributori la această lume sunt: Manuela Marchiș – voce, cunoscută pentru colaborarea sa cu proiectul timșsorean de ambient, Thy Veils; F. – chitară, voce si clape, ce activează iîn mai multe proiecte printre care Ordinul Negru sau Kultika; Sabat – tobe, mixaj si mastering, muzician ce a activat în mai multe trupe locale Blues Nation sau Ora H; Alex Iovan – saxofon tenor, ce activează în proiectul de post jazz, Exit Oz; Hunos-Puskai Peter – bass, muzician la Dara Project.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.