Liberalii anunță demararea procedurii de demitere a Avocatului Poporului

Liberalii anunță demararea procedurii de demitere a Avocatului Poporului

0
DISTRIBUIȚI

Liberalii anunță că la începutul săptămânii viitoare demarează procedurile pentru revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimțite! Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva… poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității.


A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condițiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuție. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimțite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris, astăzi, pe Facebook, liderul deputaților liberali, Florin Roman.

De altfel, vineri, premierul Ludovic Orban spunea că va cere parlamentarilor liberali „să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”.

Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu va fi verificată de judecătorii constituționali în 14 iulie, la solicitarea Avocatului Poporului și ÎCCJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.