Liga Campionilor şi Europa League revin din luna august. UEFA a decis...

Liga Campionilor şi Europa League revin din luna august. UEFA a decis un format inedit pentru fazele superioare ale competiţiilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Getty Images

Anunţ important pentru iubitorii fotbalului făcut de forul continental. UEFA Champions League se va relua în luna august cu jocurile rămase de disputat din faza optimilor. Pentru următoarele runde ale competiţiei s-a decis un format asemănător Cupei Mondiale. Jocurile din fazele superioare urmând să se dispute toate la Lisabona, în Portugalia, oraş care e şi gazda finalei programate pe 23 august.

UCL s-a întrerupt pe 11 martie. La acel moment se ştiau doar patru echipe calificate în faza sferturilor: Paris SG, Atlético, RB Leipzig şi Atalanta. Competiţia se va relua cu manşa secundă a altor patru partide care vor completa tabloul: Juventus – Lyon (0-1 în tur), Man.


City – Real Madrid (2-1), Bayern – Chelsea (3-0) şi Barcelona – Napoli (1-1). Nu se ştie deocamdată pe ce stadioane se vor desfăşura aceste partide. Porto şi Guimaraes ar putea fi desemnate ca oraşe gazdă ale jocurilor din optimi rămase şi programate pe 7 şi 8 august.

O certitudine e că restul competiţiei, începând cu sferturile de finală, se vor disputa în capitala Portugaliei, pe stadioanele lui Benfica şi Sporting. În perioada 12-15 august sunt programate sferturile iar pe 18 şi 19 august semifinalele, într-o manşă unică, pe modelul turneelor finale de CM sau Euro. Marea finală va fi pe 23 august, pe arena „José Alvalade”. „UEFA va analiza cu regularitate situaţia de pe cuprinsul continentului şi se va consulta cu autorităţile locale pentru a vedea când spectatorii pot reveni gradual pe stadioane”, se mai arată în comunicatul de astăzi.

Europa League, în Germania

Un „Final 8” a fost decis şi pentru cea de-a doua competiţie continentală. În acest caz jocurile se vor relua în 5 august cu jocurile din optimi rămase de disputat. Iar apoi competiţia se mută în Germania din sferturi. Se va juca din 10 august pe arenele din Duisburg, Dusseldorf, Gelsenkirchen și Koln. Finala va fi pe arena celor de la FC Koln pe 21 august.

De azi, microbiştii pot urmări din nou şi meciurile din unul dintre cele mai atractive campionate de pe continent: Premier League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.