Lumea medicală timișoreană reacționează la declarațiile scandaloase ale lui Virgil Păunescu pe...

Lumea medicală timișoreană reacționează la declarațiile scandaloase ale lui Virgil Păunescu pe tema COVID 19

1
DISTRIBUIȚI

Medicii care au luptat în prima linie cu pandemia la Timișoara, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, i-au răspuns doctorului Virgil Păunescu, de la Institutul Oncogen, care a declarat că terapia anti-coronavirus aplicată în spitalele din România este „apă de ploaie” și nu are niciun efect. Aceste declarații au stârnit o reacție dură și din partea Spitalului Județean din Timișoara, instituție sub „umbrela” căreia se află Institutul Oncogen condus de Păunescu.

„Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face niște recomandări, iar când se ajunge la nivel național, în baza recomandărilor OMS, autoritățile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morți comparativ cu țările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen Timișoara, citat de national.ro.

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde au fost vindecați sute de pacienți diagnosticați cu coronavirus, au transmis că se delimitează de declarațiile lui Virgil Păunescu și îndeamnă cetățenii să fie în continuare precauți.


„Medicii specialiști ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Timișoara se delimitează de afirmațiile dl. prof. Virgil Păunescu prin care susține că terapia anticovid folosită în spitale este apă de ploaie și prin care se irosesc bani. Reamintim comunității importanța respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor și a prezentării precoce la spital în caz de infecție pentru instituirea terapiei în fazele incipiente ale bolii”, spune mesajul colectivului medical de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Și personalul medical al Spitalului Județean din Timișoara se delimitează de afirmațiile lui Păunescu, considerând că rezultatele vorbesc de la sine. „Ca urmare a declaraților în spațiul public ale prof. dr. Virgil Paunescu cu privire la tratamentul împotriva virusului Covid-19, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» din Timișoara face următoarele precizări:

– întreg personalul medical al instituției se delimitează de afirmațiile facut de Prof. Dr Virgil Paunescu;

– considerăm că specialiștii în domeniul patologiilor infecțioase sunt îndreptățiți să ofere tratamentul de specialitate pacienților infectați cu Coronavirus;

– numărul uriaș al pacienților vindecați de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara este un real succes și demonstrează profesionalismul lor, precum și eficacitatea tratamentului;

– SCJUPBT face apel la rațiunea tuturor de a discerne lucrurile și de a avea încredere, în continuare, în specialiștii care fac eforturi uriașe pentru a gestiona această situație delicată nu numai pentru România cât și pentru întreg mapamondul”, spune mesajul Spitalului Județean, semnat de managerul Raul Pătrașcu.

Vă reamintim că Spitalul Județean a demarat o anchetă la Oncogen, după ce Virgil Păunescu a anunțat că s-a injectat singur un vaccin despre care spune că ar putea vindeca boala COVID 19. Dr. Păunescu anunța, încă de la începutul pandemiei că este aproape de a realiza un vaccin împotriva coronaviruslui. De asemenea, în ultimii ani acesta a mai declarat că institutul va dezvolta și vaccinul împotriva alergiei la ambrozie, vaccinul anti-cancer sau un tratament pentru leucemie limfatică acută.

1 COMENTARIU

  1. orice bou poate zice „nu există nicio dovadă științifică” despre orice, chiar daca exista „dovada stiintifica”, ce-o mai fi si aia, e ca la religie. niste unii care se verifica intre ei, in orice mod le convine. mai da-va-n pm pe toti, si pe presa care baga frica aiurea in oameni, si pe doctorii „sfatosi”, si pe oncogenul plii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.