Medicul Virgil Musta: Este esențial să respectăm în continuare trei măsuri simple

Medicul Virgil Musta: Este esențial să respectăm în continuare trei măsuri simple

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta face din nou un apel la respectarea principalelor reguli de prevenție a infecției cu coronavirus.

Recomandările vin după ce „la nivel mondial tocmai s-au depășit 10.000.000 de persoane contaminate oficial”, „SUA tocmai a depășit 2,5 milioane de cazuri” și „în Europa a reînceput creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe țări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia”.

(…) Chiar dacă la noi în țară în ultimele zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei și crește numărul celor internați la ATI… chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluția imprevizibilă a bolii… tot nu este de ajuns pentru unii să înțeleagă că este esențial să respectăm în continuare trei măsuri simple, dar care ne pot salva pe noi sau pe cei din jurul nostru, care poate că nu sunt atât de norocoși încât să facă doar forme ușoare: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spațiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a transmis medicul Virgil Musta.

Doctorul mai spune că a a tratat până acum de la cele mai ușoare până la cele mai severe cazuri și „amenin’area este cât se poate de reală”.


„Evaluați-vă corect riscurile, respectati regulile și măsurile de precauție și vegheați ca și alții să le respecte, nu călătoriți în zone roșii cu multe îmbolnăviri, evitați zonele aglomerate. Cu toții ne dorim să putem petrece aceasta vară liniștiți. Toți merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toți. Nu există zone ale țării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate și corect gestionate.
Este o responsabilitate comună, atât a fiecăruia dintre noi, cât și a autorităților statului, pentru ca pandemia sa nu se extinda si sa fie tinuta sub control”, a mai transmis Musta.

Până ieri, 28 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.814 au fost declarate vindecate și externate. Până ieri au murit 1.612 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.