Studenți aleși în baza CV-ului, la Politehnica din Timișoara. În ce constă...

Studenți aleși în baza CV-ului, la Politehnica din Timișoara. În ce constă noua modalitate de admitere

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnică Timișoara își alege studenții pe bază de CV educațional, astfel încât, în urma selecției, cursanții să fie dintre cei mai competitivi.

Această nouă modalitate de selecție a candidaților se aplică la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la cea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.

Cei care vor să studieze la UPT sunt invitați să scrie în „CV” participările la olimpiade, concursuri naționale sau alte competiții.


Profesorii vor analiza documentele, iar cei admiși vor fi chemați la un interviu online, unde vor fi punctați cu note de la 1 la 10. Candidații respinși pot alege să dea un examen scris tip grilă la matematică sau admitere pe baza notei de la bacalaureat, la una dintre probele de matematică, informatică sau fizică.

„Chiar dacă a venit acum, într-o perioadă de criză epidemiologică ce necesită măsuri speciale, ideea este mai veche și vizează atragerea elevilor pasionați de anumite domenii. Pentru noi contează foarte mult performanța, iar elevii cu performanțe în liceu trebuie premiați într-un fel”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT, citat de Mediafax.

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism admiterea se face pe baza aptitudinilor, candidații urmând să prezinte în fața comisiei un portofoliu de lucrări. La restul facultăților, admiterea se face în baza unui concurs de dosare.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea Politehnica Timișoara scoate la concurs, la licență, 2.250 de locuri la buget și 1.025 la taxă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.