Ministerul Sănătății a finalizat achiziția măştilor de protecţie pentru familiile și persoanele...

Ministerul Sănătății a finalizat achiziția măştilor de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate. Cât au costat

0
DISTRIBUIȚI

Conform Ordonanței de Urgență aprobată de Guvernul României, achiziția măștilor de protecție a fost realizată prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale.

În urma finalizarii achiziției, vor fi achiziționate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei, fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei/mască, fără TVA.

Măștile de protecție vor fi transportate direct la direcțiile de sănătate publice în termenul maxim de până la 7 zile și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 măști de protecție.


Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2 300 000 de persoane, după cum urmează:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Rezultatul achizitiei este publicat pe site-ul MS, www.ms.ro, la rubrica Informatii de interes public/Achizitii/Anunțuri.

Numărul persoanelor care întrunesc condițiile prevăzute de actele normative în vigoare, transmis de către autoritățile publice locale de pe raza județului Timiș, se ridică la aproximativ 35.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.