Muzică electro pop fabricată în Timișoara: single nou de la Freejay meets...

Muzică electro pop fabricată în Timișoara: single nou de la Freejay meets Ella VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul timișorean FreeJay meets Ella a lansat recent un nou single, piesa „Rollercoaster” având parte și de un videoclip realizat de cei doi artiști care se află în spatele acestui nume, Ella Jebelean și Atilla Lukinich.

„Proiectul FreeJay meets Ella a început acum patru ani, în 2016, deși noi ne cunoaștem încă din 2008. Fiindcă am colaborat întotdeauna atât de bine și ușor unul cu celălalt, ne-am și împrietenit rapid și am descoperit că avem multe în comun. Attila își dorea să-și exploateze potențialul creativ, de care se bucură din plin, iar eu mă găseam într-o zonă oarecum lipsită de direcție ca artist independent. Ambii aveam nevoie de un proiect spre care să ne canalizăm energia creativă, pe care să-l simțim ca fiind al nostru, lipsit de compromisurile aproape obligatorii regăsite, de regulă, în industria muzicală.

Avem un canal de YouTube („FreeJay meets Ella”), o pagină de Facebook, conturi de Soundcloud și Bandcamp și lucrăm la un cont de Patreon.


Am cântat la festivalul „Codru” în 2019 și am colaborat cu Timișoara Film Society pentru soundtrackul filmului „Pisica Verde”, nominalizat la premiile GOPO. Ne place să experimentăm cu sounduri diverse, ceea ce se reflectă în compozițiile noastre, iar muzica electronică ne permite acest lucru, fiind un gen foarte versatil“, a spus Ella.

Attila Lukinich face parte din breasla artiștilor mai puțin vizibilă publicului larg. De o bună bucată de vreme, „prin mâinile lui“ iau naștere o serie de înregistrări care mai apoi devin cunoscute publicului larg. După ce a activat ca și inginer de sunet la Studio Recording și Bilutza Records, Atilla a pus bazele studioului DSPro, unde de-a lungul anilor s-au fabricat albume cu Implant Pentru Refuz, Persona, Thy Veils, Kultika, Amalia Gaiță, Sean Norvis sau Sebastian Spanache Trio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.