Nicolae Robu, despre metroul de Timișoara: Așteptăm oportunitatea de a face, fie...

Nicolae Robu, despre metroul de Timișoara: Așteptăm oportunitatea de a face, fie metrou, fie alte tehnologii. Cine știe, într-o zi poate să apară monoraiul

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu nu renunță la ideea de a construi o linie de metrou la Timișoara, fie o altă tehnologie care să fie potrivită pentru degrevarea traficului în Timișoara. „Cine știe, într-o bună zi poate să apară monoraiul”, a spus edilul local.

„Proiectul metroul nu a mai avansat la noi, dar prima variantă, cea pentru care noi am făcut un studiu de prefezabilitate, studiu pe care l-am predat la Ministerul Transporturilor și pentru care au fost foarte interesați niste chinezi, a fost pus deoparte pentru că, din momentul în care s-a câștigat finanțare europeană pentru acest coridor de cale ferată, pentru a se adăuga încă o linie la ceea ce există, pe aceeași tehnologie, cu lărgirea movilei, este limpede că nu se mai pune problema ducerii liniei în subteran”, a explicat, marți, primarul Nicolae Robu.

Edilul local a mai spus că „avem crezul că într-o bună zi așa ceva tot se va face”. „Noi, imediat după ce am primit acest răspuns de la MT (…), am dat drumul unui studiu care să ne propună o altă variantă de metrou pentru Timișoara pentru că avem crezul că într-o bună zi așa ceva tot se va face. S-a considerat că este o altă idee fantasmagorică a primarului Timișoarei.


Foarte bine,
nicio problemă, să mă catalogheze pe mine generator de idei fantasmagorice tot felul de personaje care nu au făcut nimic la viața lor. A venit Clujul cu vreo 5 ani dupa noi cu ideea de metrou. Nu am auzit nimic negativ spus despre această idee.
(…) E vorba despre acest corp de hateri care la absolut orice idee, fără a avea nimic în spate, că dacă ar fi niște genii consacrate le-aș mai trece cu vederea. Dar ei își permit să califice orice idee în fel și chip. Ce ar fi fost dacă eu i-aș fi luat în seamă?
De multe ori le-am pus așa momeală, de exemplu, golurile date de mine la meciurile de relaxare, ca să își mai arunce veninul, nu cumva să îi macine în interior, neavând alte subiecte, dar eu mi-am văzut de treaba mea”, a mai precizat primarul.

În context, Nicolae Robu a spus că „mergem înainte și așteptăm oportunitatea de a face fie metrou, fie pot fi alte tehnologii, dar ceva trebuie făcut.”

„Până când se va ajunge la aparate de zbor individuale, la dronele de persoane ca bun curent, cum este mașina astăzi, va mai trece timp. Până atunci nu ne putem aștepta să se renunțe la mașină, vin mașinile nepoluante și noi încurajăm promovarea acestor mașini, este o adevarată mișcare planetară a mașinilor care poluează cu cele nepoluante. (…) Cine știe, într-o bună zi poate să apară monoraiul, care și el este foarte la modă acum și care este mult mai simplu de realizat decât metroul. Eu sunt cu mintea deschisă și tot ce este potrivit să se facă în orașul nostru are susținere din partea mea și mă zbat să se și facă. Evident, se și fac lucrurile în măsura în care identificăm oportunități de finanțare. Că dacă ele există, capacitatea de atragere de finanțare noi ne-am dovedit-o”, a explicat Robu.

Ideea construirii unei linii de metrou la Timișoara este vehiculată de primar încă din 2013. La acea dată, Robu vorbea de o linie de metrou în lungime de opt kilometri, care să plece de la Gara de Nord a oraşului, să treacă pe la mall, Gara de Est şi să ajungă la Aeroportul Internaţional Timişoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.