Noi măsuri de relaxare intră în vigoare. Guvernul va adopta o hotărâre...

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare. Guvernul va adopta o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe restricții impuse de epidemia de COVID – 19 vor fi eliminate de luni. Astfel, autoritățile au anunțat redeschiderea mall-urilor, a sălilor de sport, a piscinelor, dar și mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Noile reglementări stabilesc și faptul că șase persoane care nu locuiesc împreună pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu cel mult 20 persoane, iar cele în spaţii deschise – cu cel mult 50 de persoane. În privința mall-urilor – se deschid doar magazinele. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele rămân închise.

Conform Mediafax, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de luni se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.


Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină/izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul României va elabora Hotărârea prin care prelungește starea de alertă luni sau marți, a anunțat, duminică seară, premierul Ludovic Orban. „(…) Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize, care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile, de la regula purtatului măștii”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Pe de altă parte, duminică, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Monica Anisie, declara că afterschool-urile, grădinițele și creșele nu se rededeschid luni pentru că „nu există norme”. Anisie afirma că aceste norme sunt în pregătire, iar decizia de redeschidere la grădinițelor ar aparține autorităților publice locale.

Președintele Klaus Iohannis anunța, în urmă cu o săptămână, că se impune prelungirea stării de alertă, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus nu a scăzut semnificativ.

Propunerea de prelungire a stării de alertă, cu noile relaxări, va trebui să treacă de votul Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.