O asociere formată din 10 firme se va ocupa de reabilitarea Căii...

O asociere formată din 10 firme se va ocupa de reabilitarea Căii Bogdăneștilor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

linii tramvai iarba

Primăria Timișoara a semnat astăzi contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseu 5, Calea Bogdăneștilor”.

Două asocieri de firme, conduse de Sylc Con Trans, respectiv Super Construct, au depus oferte. Sylc Con Trans este o firmă din Arad care s-a ocupat și de reabilitarea pasajului Popa Șapcă. După analizarea celor două oferte s-a decis atribuirea contractului către asocierea condusă de Sylc Con Trans, din care mai fac parte alte nouă firme din Arad, Timiș și București: Longhersin, Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Electric Rail Project, Instal Group, Cons Electrificarea Instal, Madi FHVAC și Swarco Traffic România.

Valoarea contractului este de 98.160.000 de lei, la care se adaugă TVA în valoare de 18.650.000 de lei, iar termenul de execuție este de 31 de luni.


„În baza contractului vor fi realizate următoarele activități: reabilitarea liniei cale de tramvai care va fi dublă şi se va amplasa în axul străzii, în platformă proprie, lărgirea la două benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi, aducându-se astfel o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei. Serviciile și respectiv lucrările care fac obiectul prezentei proceduri constă în realizarea a: 2,1 km linie cale dublă de tramvai, 0,2 km linie cale simplă de tramvai, 35.900 mp suprafață carosabilă modernizată, 7 bucăți stații de tramvai, 12.220 mp suprafață trotuare, 4.000 m piste pentru biciclete”, scria în anunțul de participare la licitație. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost aprobat în 2018, însă a fost pregătit inițial în 2009, de precedenta administrație.

O bună parte din finanțare, aproximativ 89 de milioane de lei, este asigurată de fonduri europene accesate prin Regio – Programul Operațional Regionnal 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.