O nouă alertă de vreme rea instituită de meteorologi. La ce să...

O nouă alertă de vreme rea instituită de meteorologi. La ce să ne așteptăm

0
DISTRIBUIȚI

Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină în 34 de județe din țară, până mâine dimineață, anunță meteorologii care au emis un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Alerta meteo intră în vigoare astăzi, la ora 12:00 și este valabilă până duminică la ora 6:00. 

Vizate sunt, potrivit ANM, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Caraș-Severin, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Timiș, Mehedinți, Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Meteorologii susțin că în această după-amiază și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.


Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, mai multe localități din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vîlcea, Argeș, Giurgiu și Ilfov sunt sub avertizare cod galben.

UPDATE

În vigoare, până mâine dimineață la ora 06:00 este și un cod portocaliu. După-amiază și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.