Operațiune de proporții a DIICOT împotriva contrabandiștilor de țigări din vestul țării...

Operațiune de proporții a DIICOT împotriva contrabandiștilor de țigări din vestul țării UPDATE 2 Descoperiri-surpriză în timpul perchezițiilor. Cum acționa gruparea

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din cadul Brigăzii de Combatere a Crime Organizate Timișoara au declanșat, în această dimineață, una dintre cele mai ample operațiuni împotriva contrabandiștilor de țigări. Sub coordonarea DIICOT, au descins, în același timp, la 32 de locații din Caraș-Severin, Timiș și Arad pentru a executa 30 de mandate de aducere. Investigațiile au scos la iveală că în Reșița și Bocșa acționează două rețele specializate în traficul cu țigări de contrabandă, extrem de bine organizate. Marfa era adusă din Serbia și din Ucraina, iar apoi distribuită celor care se ocupau de comercializarea țigărilor. Liderii celor două grupări colaborau pentru a nu rămâne fără țigări de contrabanda.

Acțiunea de monitorizare a început în urmă cu un an de zile, pe parcursul acesteia, polițiștii de la „Crimă Organizată” au făcut mai multe capturi de țigări, fiind confiscate peste 20.000 de pachete. Suspecții urmează ridicați din Reșița, Bocșa, Lugoj și Arad urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Caraș Severin. Perchezițiile sunt în plină desfășurare. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Polițiștii au descins și la locuința omului de afaceri Gabriel Mititescu, cunoscut ca și „Gaby Falcao”, care este proprietarul unui bar și al unei baze sportive în Bocșa. Acesta nu a ezitat să-și afișeze legăturile cu greii lumii interlope din România, „Falcao” postând recent o fotografie cu Costel Corduneanu. Mititescu este considerat liderul grupării de contrabandiști din Bocșa.

UPDATE 2 În timpul perchezițiilor s-au găsit, până acum, câteva sute de pastile de ecstasy, ghivece cu plante de canabis și sume mari de bani.

DIICOT a anunțat că 30 de persoane vor fi duse la audieri și a detaliat, într-un comunicat, modul în care funcționa rețeaua de traficanți.


„ Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanență al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracționale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale. Astfel, piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale. Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală. Pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc”, a transmis DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al I.P.J. Timiș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.