Opt români implicați într-un grav accident în Italia: patru au murit, între...

Opt români implicați într-un grav accident în Italia: patru au murit, între care o fetiță de 10 luni și un băiat de 10 ani

0
DISTRIBUIȚI

Opt români au fost implicați într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia patru au murit, iar trei au fost răniți și au ajuns la spital, precizează MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitoar la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo și au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol.


Membri de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, transmite MAE.

Potrivit La Repubblica, accidentul s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România – mamă, tată, patru copii și bunicii paterni – s-a izbit puternic de un TIR. O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.