Patru familii izolate de ape în urma inundațiilor, evacuate de pompieri cu...

Patru familii izolate de ape în urma inundațiilor, evacuate de pompieri cu ajutorul unui elicopter FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune dramatică pentru salvarea a 21 de persoane izolate de ape în propriile case, în Caraș-Severin, în urma inundațiilor de astăzi.

„În urma căderilor masive de apă, pe fondul codului roșu hidrologic de inundații, râul Bistra a crescut foarte mult și a izolat patru case în cartierul Cireșa din orașul Oțelu Roșu. În cele patru case se aflau 21 de persoane, din care nouă adulți și 12 minori. Persoanele s-au refugiat în două dintre cele patru case. S-a luat legătura telefonic cu persoanele în cauză și nu au fost semnalate probleme din partea acestora. S-au întreprins mai multe încercări de a ajunge la ei cu ajutorul unei vole, dar fără succes. Ulterior, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au reușit să ajungă cu barca din dotare, dar din cauza debitului apei, oamenii nu au putut fi evacuați pe același traseu”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Cu sprijinul salvamontiștilor cărășeni și al unei persoane fizice care a pus la dispoziție un elicopter, s-a reușit transportul persoanelor sinsitrate, cu barca, până la o limbă de pământ, de unde au fost preluați și transportați spre o zonă sigură, pe cale aeriana.

Imediat dupa aterizare, persoanele au fost consultate de un echipaj SMURD dar, din fericire, nu au fost probleme medicale grave, o singură persoană fiind tratată pentru o plagă superficială la o mână.


„Pentru gestionarea acestei situații au fost angrenați pompieri profesioniști și voluntari, polițiști, salvamontiști, lucrători din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș și cetățeni”, a mai transmis ISU Caraș-Severin.

Sursa foto: ISU Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.