Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe false și nu...

Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe false și nu sunt calificați să zboare

0
DISTRIBUIȚI

Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe false și nu sunt calificați să zboare, a dezvăluit ministrul aviației din țară, citat de CNN.

Adresându-se Adunării Naționale a Pakistanului, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloți din țară „nu au luat examenul în sine” și au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor.

„Nu au experiență de zbor”, a spus el.

Pakistanul are 860 de piloți activi care deservesc companiile aeriene interne – inclusiv Pakistan International Airlines (PIA) – precum și un număr de transportatori străini, a spus Khan.

PIA a oprit de la zbor toți piloții săi care dețin licențe false.


„PIA recunoaște că licențele false nu sunt doar o problemă a companiei, ci sunt răspândite în întreaga industrie a companiilor aeriene pakistaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt Abdullah Khan, adăugând că unii dintre piloții falși zboară și pentru transportatori străini.

Rezultatele anchetei au fost anunțate miercuri, ca parte a unui raport preliminar privind un accident de avion care a ucis 97 de persoane în sudul orașului Karachi în 22 mai. Avionul PIA s-a prăbușit după decolarea de la Lahore și au murit toate persoanele de la bord, cu excepția a doi pasageri.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.