Pompieri militari din mai multe județe, trimiși în sprijinul colegilor care luptă...

Pompieri militari din mai multe județe, trimiși în sprijinul colegilor care luptă cu inundațiile din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Dolj, Mehedinți, Teleorman și Olt au fost trimiși în Timiș și Caraș-Severin pentru a veni în ajutorul colegilor care lucrează pentru înlăturarea efectelor inundațiilor survenite în urma ploilor abundente.

„Pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților și autorităților locale, IGSU a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județele Caraș-Severin și Timiș. Măsura a fost stabilită, în contextul valabilității, în aceste zone, a avertizărilor hidrologice COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş.


Cele 19 motopompe de mică și mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraș-Severin și 6 în Timiș) sunt mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinți, Teleorman și Olt, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă. Acestea vor începe deplasarea spre Caraș-Severin și Timiș în cel mai scurt timp, iar tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor până la revenirea la starea de normalitate. Acest tip de mijloace tehnice este frecvent utilizat pentru evacuarea apei acumulate în urma averselor torențiale, viiturilor și inundațiilor”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Autoritățile recomandă populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare
• Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.