Președintele Timișoara 2021, raport de activitate: ”Am făcut constant lobby către toate...

Președintele Timișoara 2021, raport de activitate: ”Am făcut constant lobby către toate persoanele relevante din Guvern, indiferent de culoarea politică a acestuia”

0
DISTRIBUIȚI

Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 din martie 2019, și-a publicat, aseară, un nou raport de activitate după ce, în ultima perioadă, în interiorul organizației au fost mai multe scandaluri, iar, astăzi, urmează să aibă loc o ședință a bordului. ”Cu toată agitația din ultima perioadă, mă simt dator să prezint un raport de activitate, pentru că mi s-a reproșat că nu comunic destul de mult și că din această cauză lumea nu știe exact ce fac. Sper să fie suficient de lămuritor. Întotdeauna am susținut că Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este și trebuie să fie un proiect de țară. Tocmai de aceea are nevoie, înainte de renume internațional, de cunoaștere și de recunoaștere în întreaga Românie, la nivel administrativ, politic și social”, a scris Rada.

Președintele TM 2021 a amintit faptul că ”deși titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost câștigat în 16 septembrie 2016, statutul de utilitate publică al asociației și legislația necesară pentru asigurarea finanțării multianuale au fost aprobate de Guvern abia după jumătatea anului 2019. De pildă, Ordonanța de Guvern 42 a fost aprobată în urma unor eforturi uriașe, în condiții de instabilitate politică și de birocrație. Cert este că în prezent există cadrul legislativ propice și șanse mai mari să primim bani de la Ministerul Culturii, unul dintre finanțatorii-cheie care, până acum, putea să facă alocări doar în condiții restrictive.


Finanțarea multianuală conferă siguranța asigurării resurselor astfel ca activitatea să nu mai fie condiționată de bugetele naționale și locale, care trec prin proceduri administrative și care ajung să fie votate aproape de mijlocul anului”.

Horațiu Rada a subliniat faptul că” am reușit să deschid calea dialogului cu o bună parte dintre liderii regionali și zonali cu scopul de a-i aduce mai aproape de proiect. Și într-o bună măsură am reușit. În vederea obținerii finanțării necesare pentru proiect, partea Ministerului Culturii, am făcut constant lobby către toate persoanele relevante din Guvern, indiferent de culoarea politică a acestuia. Pentru atragerea fondurilor private, așa cum a decis și Consiliul Director, a fost încheiat un contract de reprezentare și fundrasing cu compania ADV Communication, care a reușit să atingă câteva mii de potențiali parteneri, dintre care douăzeci interesați să devină sponsori relevanți ai proiectului pentru 2021. Negocierile au fost stopate din motive de pandemie, dar vor fi reluate pe noi coordonate”.

Acesta a vorbit și despre problemele de personal din asociație – ”la nivelul echipei executive, întregul an 2019 și începutul lui 2020 au adus schimbări care erau necesare, în condițiile în care, o perioadă importantă de timp, activitatea asociației s-a derulat cu sincope, ceea ce a afectat buna funcționare. Tempoul cu care s-au derulat proiectele avea nevoie de dinamism, ceea ce a dus la plecarea unor oameni din echipă și la venirea altora noi”.  În perioada pandemiei ”echipa asociației, în componența căreia au intrat și oameni noi care au adus plus valoare nucleului existent, a reușit în această perioadă dificilă să crească rapid performanțele comunicării online și offline pentru proiect și pentru programul propus pentru 2020 și 2021. Activitatea de comunicare și marketing online a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a atins pentru prima dată un nivel de performanță chiar pe timp de pandemie. Am muncit mult, mă bucur că am avut sănătate și energie pentru asta, nu am făcut tot ce mi-am propus, dar cât am reușit a fost cu mult efort personal”. Raportul integral poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.