Primăria Timișoara dă bani părinților care își lasă copiii în grija bonelor....

Primăria Timișoara dă bani părinților care își lasă copiii în grija bonelor. Cine este eligibil și ce sume poate primi lunar

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va aloca 1,2 milioane de lei anual pentru părinții ai căror copii, de vârstă preșcolară, sunt lăsați în grija bonelor. Banii vor fi distribuiți acelor familii care au venituri lunare mai mici de 3.500 de lei.

Decizia Primăriei Timișoara va lua forma unui proiect de hotărâre – care vizează sprijinul financiar pentru familiile cu copii de vârsta preșcolară, pentru plata serviciilor oferite de bonă – și va fi supus votului consilierilor locali la viitoarea ședință.

„Este vorba despre cei care au venituri per cap de familie mai mici de 3.500 lei/lună și se acordă pe paliere, astfel: până la 2.100 lei/ lună se acordă 710 lei, între 2.100 si 2.500/lună – 550 lei, între 2.500 și 3.000 lei/lună – 390 lei și între 3.000 și 3.500 lei/lună – 250 lei. Condițiile sunt: ajutorul financiar se alocă pentru copiii care nu sunt înscriși la creșă sau grădiniță sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc în creșă sau grădiniță”, a explicat, marți, viceprimarul Dan Diaconu.

Direcția de Asistență Socială va elabora metodologia pentru alocarea sumelor către părinții care plătesc o bonă să stea cu copilul lor preșcolar.


„Nu cred că plafonul va fi depășit. E poate o problemă ceva mai mare în zona creșelor, unde nu sunt suficiente locuri pentru toată lumea, dar la grădinițe sunt locuri”, a mai spus Diaconu.

Legea 35/2020, intrată în vigoare în 31 mai 2020, dă posibilitatea părinților să ceară bani de la stat pentru serviciile unei bone pentru copiii care încă n-au împlinit șase ani. Banii sunt alocați, potrivit actului normativ, de autoritățile locale, dacă acestea dispun de fondurile necesare. Tot autoritățile locale sunt cele care trebuie să stabilească metodologia de acordare a sumelor.

Profesia de bonă e reglementată în România printr-un act normativ care datează din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.