Primarul Robu, apostrofat de prietenii virtuali: „Dacă sunteți așa cum pretindeți n-ați...

Primarul Robu, apostrofat de prietenii virtuali: „Dacă sunteți așa cum pretindeți n-ați avea nevoie de propriile bătăi pe umăr”. Ce i-a deranjat pe internauți

0
DISTRIBUIȚI

Primarul în funcție al Timișoarei îi chestionează pe prietenii virtuali, prin intermediul unui sondaj publicat pe pagina sa de Facebook, cu privire la opțiunile pe care aceștia le au cu câteva luni înainte de alegerile locale. Edilul este întrebat, la rândul său, de ce se laudă singur în chestionar, dar și de ce nu a făcut sondajul direct pe Facebook, astfel încât răspunsurile să fie vizibile tuturor.

Chestionarul primarului cuprinde 10 întrebări cu variante multiple de răspuns. Nicolae Robu vrea să afle dacă respondenții l-au votat în 2012 și în 2016, dar și ce anume știu aceștia despre el.

„Ce știți despre Nicolae Robu (puteți bifa multiplu, oricâte dintre răspunsuri)?

a. Că este Profesor Universitar Doctor Honoris Causa și atunci când a candidat în 2012 prima dată pentru funcția de Primar avea cele mai multe mandate din România în fruntea unei universități, ca Rector și Prorector (2 mandate de Rector și 4 mandate de Prorector)

b. Că a avut, ca Rector, realizări deosebite la Politehnică, modernizând profund universitatea dpdv academic și construind pentru ea:
(i) cea mai mare și modernă bibliotecă a unei universități din România
(ii) cel mai modern institut de cercetări al unei universități din România
(iii) cea mai puternică infrastructură pentru sport a unei universități din România
(iv) cel mai mare și frumos parc al unei universități din România

c. Nimic despre trecutul său de dinainte de a deveni Primar

d. Că este ultracinstit, fiind acuzat pe nedrept de tot felul de lucruri, cinstea sa reflectându-se şi în starea lui materială modestă pentru un om cu 40 de ani de muncă în spate, dintre care 30 din funcții foarte înalte (Prorector, Rector, Senator, Primar)

e. Că de când e el Primar, țiganii nu au mai pus mâna pe nicio clădire a Timișoarei, dar nici românii sau alte neamuri

f. Că de când e el Primar, a reușit să recupereze de la clanuri 11 clădiri, dintre care 3 sedii de unități spitalicești și 8 foste cinematografe

g. Că este necinstit, implicat în tot felul de acte de corupţie

h. Nu mă pot pronunța nici că este cinstit, nici că este necinstit”, este întrebarea cu numărul 3 din chestionarul primarului.

Dincolo de completarea chestionarului, timișorenii i-au răspuns primarului. „d. Că este ultracinstit, fiind acuzat pe nedrept de tot felul de lucruri, cinstea sa reflectându-se și în starea lui materială modestă pentru un om cu 40 de ani de muncă în spate, dintre
care 30 din funcții foarte înalte (prorector, rector, senator, primar) – de ce vă pupați singur în dos, domnule primar? Dacă sunteți așa cum pretindeți n-ați avea nevoie de propriile bătăi pe umăr”, îi scrie unul dintre prietenii săi virtuali.

Alte răspunsuri:

„Auziți, de ce nu faceți sondajul direct prin Facebook, ca să știm și noi ceilalți datele reale? Sondajul ce l-ați făcut acum vă informează doar pe dumneavoastră, iar dumneavoastră puteți alege să ne spuneți realitatea sau nu.


Asta așa, ca o dovadă de transparență totală. Sper că nu ați plătit sondajul dumneavoastră, căci sondajul Facebook e gratuit” sau

„Că de când e el primar, țiganii nu au mai pus mâna pe nicio clădire a Timișoarei, dar nici românii sau alte neamuri – rasismul edilului în forma lui naturală”.

Alți timișoreni îl felicită pentru realizările sale: „Nicolae Robu va fi primar câte mandate mai vrea el, nu are adversari. Bravo, Robu!”

Edilul local vrea să știe și cu cine ar vota timișorenii, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Unul dintre respondenți remarcă faptul că sondajul e făcut „ciudat”: „La USR+PLUS nu apare numele candidatului/candidaților, la toți restul fiind scris”.

Sondajul a fost publicat pe pagina de Facebook în 29 iunie, la ora 03:25. Până în 30 iunie (ora 10:45), postarea a adunat peste 130 de likeuri, 25 de comentarii și a fost distribuită de 18 ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.