Primarul Robu despre penalitățile de 1,4 milioane de euro pe care Colterm...

Primarul Robu despre penalitățile de 1,4 milioane de euro pe care Colterm trebuie să le achite pentru neplata facturilor la timp: Sper să nu aibă iz electoral această situație

3
DISTRIBUIȚI

Robu acceptă obligaţia datoriei de plătit către cei de la E.ON, dar cere ca furnizorul de gaze naturale să intre într-un joc pentru recuperarea banilor

„Situaţia e aşa cum este, nu era de unde să se plătească mai mult decât s-a plătit. Cei de la E.ON ar fi trebuit să înţeleagă situaţia şi au şi înţeles multă vreme, pentru că, până la urmă ori facem un joc din care câştigă  ambele părţi, şi E.ON şi Colterm, şi astfel câştigă Timişoara, ori facem un joc din care pierd ambele, aici nu există a treia cale.

Dacă Colterm intră în insolvenţă, fie în faliment (…) E.ON cum îşi mai recuperează banii? Vinde cazanele din Colterm sau coşurile alea, ce valorifică, că rămâne în pagubă! Trebuie să se înţeleagă că au fost datorii uriaşe, că au fost şi datorii către stat, o parte mare au fost stinse, în o vreme mergeam chiar pe plus.


Acum iar nu mai putem să acoperim costurile, preţurile au crescut la gaz, la cărbune, la apă”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a mai afirmat că speră ca situația să nu aibă legătură cu faptul că 2020 este un an electoral: „Vor fi discuţii cu cei de la E.ON, sper că nu e aşa… În fine, nu mai zic nimic, suntem în an electoral, sper să nu aibă iz electoral această situaţie”.

Vă reamintim că instanța a obligat, prin sentință, Colterm la plata unor penalități de 1,4 milioane euro pentru facturile neplătite la timp.  

E On Energie România SA a dat în judecată Colterm și Consiliul Local Timișoara la Tribunalul Mureș. Instanța a obligat firma timișoreană „să plătească societăţii reclamante E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A. suma de 6.695.978,30 reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru perioada 01.02.2018 – 28.02.2019 asupra facturilor emise în intervalul aprilie 2016 – ianuarie 2017” plus taxa judiciară de timbru de 70.565 lei. Colterm a făcut, ulterior, apel împotriva sentinței, numai că nu a plătit și taxa de timbru, care este obligatorie.

3 COMENTARII

  1. Robule, ia zi-ne cum ai reusit performanta sa falimentezi si Coltermul dupa ce tu ti-ai inceput, practic, mandatul de primar cu 0(zero) datorii dupa ce la finele anului 2012 guvernul Ponta a platit toate datoriile orasului? Tie chiar nu tie rusine, nu ai obosit sa tot minti untruna?! Care e situatia financiara a orasului azi? E cumva pe marginea falimentului? Tu chiar te minti si pe tune ca pe aia de la Eon ii intereseaza nici 50000 de familii cate mai sunt racordate la sistemul cemtralizat?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.