Primarul Robu, după ce președintele CJ Timiș a cerut clădirile de la...

Primarul Robu, după ce președintele CJ Timiș a cerut clădirile de la Aeroportul Cioca: „Mult mai potrivit ar fi să cedeze CJ drepturile de proprietate asupra terenului”

0
DISTRIBUIȚI
aerodrom ciocaAerodromul Cioca din Timișoara, unde clădirile aparțin Primăriei Timișoara, iar terenul este în proprietatea Consiliului Județean Timiș, continuă să fie motiv de dispută între cele două instituții.
Ieri, Călin Dobra, președintele CJT, a cerut primăriei să cedeze „clădirile în paragină” ale aeroportului, acuzând administrația timișoreană că le-a lăsat să se degradeze. Astăzi, primarul Nicolae Robu a contraatacat, cerând la rândul său consiliului județean să cedeze terenul către primărie.
„Cred că mult mai potrivit ar fi să cedeze CJ drepturile de proprietate asupra terenului, către CL, pentru că până una alta, și nu o luați ca joc politic, noi ne gestionăm proprietățile, avem oameni, resurse să o facem, CJ nu și-a valorificat nimic din patrimoniu.


(…) CJ nu a fost în stare să construiască nimic. Trebuia să se construiască pentru Centrul «Speranța», nu s-a construit, ținem noi în spațiul nostru centrul speranța pentru că, evident, ne pare rău de familiile care și așa sunt necăjite”, a spus edilul-șef.
„Pot să dau nenumărate exemple: Muzeul de Istorie al Banatului (…) clădirea în care noi ceream să se amenajeze un muzeu al
revoluției (….) în loc să meargă la CL sau la Ministerul Culturii pentru a se amenaja un muzeu al Revoluției care să poată fi dat în folosință pentru aniversarea a 30 de ani de la Revoluția Română, a luat clădirea consiliul județean, a ținut-o fără să facă absolut nimic. Ea a revenit la Ministerul Apărării. De ce se mai vrea, numai in context electoral, să se preia clădiri? Noi cerem terenul, astăzi am și făcut răspunsul și urmează să îl semnez. În răspunsul către CJ, care va fi unul negativ, va fi și solicitarea de transfer a terenului către primărie. Consiliul Județean nu are vocația nici de dezvoltator imobiliar, nici de mare organizator de evenimente culturale. Aici este de interes să ținem pentru a sprijini dezvoltarea acolo a unor activități cultural-artistice de anvergură. S-a făcut anul trecut o primă încercare cu Festivalul Flight și, desigur, trebuie să continuăm. Noi mai avem teren în zonă, dar cel mai bine ar fi să întregim… va fi și un proiect de punere în valoare a terenului în scopuri culturale”, a mai spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.