PSD inițiază, săptămâna viitoare, comisie de anchetă parlamentară pentru verificarea achizițiilor Guvernului...

PSD inițiază, săptămâna viitoare, comisie de anchetă parlamentară pentru verificarea achizițiilor Guvernului în pandemie

0
DISTRIBUIȚI

Social-democrații inițiază, săptămâna viitoare, procedurile pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul toate achizițiile făcute de Guvernul României în perioada crizei create de pandemia cu coronavirus, a declarat, vineri, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

„Vedem cum achizițiile făcute de reprezentanți ai Guvernului și oameni care s-au ocupat de aceste achiziții în plină pandemie sunt acuzați de încasarea unor șpăgi în valoare de câteva sute de mii de euro și alte câteva zeci de milioane de euro sunt anchetați de către parchet – achiziții făcute de reprezentanți ai Guvernului.


Toate aceste suspiciuni (…) s-au făcut în timp ce spitalele au rămas închise (…) lucru care este dramatic pentru cei care au boli severe”, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Comisia va fi votată marți în Legislativ. „În Parlament, săptămâna viitoare, marți vom vota comisia de anchetă pentru achiziții făcute pe perioada stării de urgență și alertă. Mai mulți apropiați ai Guvernului vor trebui să dea explicații pentru aceste sume cheltuite fraudulos și în interes de partid de la clienți politici. În toată această perioadă, Guvernul ne spune că nu poate mări alocații, nu poate mări pensii și nu are sumele necesare pentru cheltuielile pe care le are de făcut obligat de lege”, a explicat Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.