Rețeaua care a umplut vestul României cu euro falși, anihilată după o...

Rețeaua care a umplut vestul României cu euro falși, anihilată după o operațiune DIICOT. Ce au aflat polițiștii de la „Crimă Organizată” UPDATE Suspecții, reținuți pentru 24 de ore VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara în această dimineață pentru anihilarea rețelei care a umplut vestul României și nu numai cu euro falși. Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara au descins în 12 locații din Petroșani, unde era cartierul general al grupării. Din investigații a reieșit că, începând cu 2019, suspecții au plasat în repetate rânduri bancnote false de 50 de euro pe piață.

Aceștia acționau în alte zone decât Valea Jiului și, de obicei, cumpărau de pe OLX diverse bunuri scoase la vânzare, în special telefoane mobile. Au înșelat cumpărători din Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Arad, Oradea, Marghita, Călărași, Alba Iulia sau Râmnicu Vâlcea.

Gruparea era organizată piramidal pe două paliere, liderul grupării fiind cel care asigura aproviziona grupării cu valută falsă adusă din Italia. Pe piața din România au fost plasați peste 20.000 euro. După ce cumpărau diverse bunuri cu valuta falsă, alți membri ai grupării publicau anunțuri de vânzare pentru a vinde unor cumpărători de bună credință. De-a lungul timpului, celor patru bărbați care au constituit nucleul grupării li s-au alăturat și alte persoane care au fost dispuse să plaseze valută falsă.


Cei 12 suspecți, acuzați de constituire de grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune, urmează să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE Brigada de Combatere a Crimei Organizate a transmis că „activitatea infracțională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate. 10 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Timişoara, pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului De Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. În activități sunt angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Gorj și jandarmi din Timișoara”.

UPDATE 2 Suspecții ridicați de oamenii legii în urma perchezițiilor de la Petroșani au ajuns la sediul DIICOT Timișoara, unde vor fi audiați de anchetatori.

UPDATE 3 Procurorii au decis ca 11 suspecți să fie reținuți pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.