Ripensia a ajuns la trei despărţiri din rândul jucătorilor, dar are şi...

Ripensia a ajuns la trei despărţiri din rândul jucătorilor, dar are şi o venire asigurată. Roş-galbenii se pregătesc şi ei în grupuri mici

0
DISTRIBUIȚI
Horaţiu Moldovan, la a doua plecare de la „Ripi”

Ripensia a bifat o nouă plecare în această vară, dar are confirmată şi prima sosire. De fapt e vorba de comeback-ul tânărului portar Haralambie Mociu, care a fost împrumutat de roş-galbeni la Foresta Suceava timp de şase luni. Ultima despărţire are legătură tot cu postul de goalkeeper, „seniorului” Horaţiu Moldovan expirându-i înţelegerea la finele lunii.

„Ripi” a bifat a treia despărţire, după cele de George Monea şi Vlad Chera, ultimul având şi o ofertă superioară după ce i-a expirat împrumutul de la Viitorul.


Moldovan revenise la Timişoara abia în iarnă, de această dată definitiv, dar a semnat doar pe jumătate de an. Deşi a evoluat ca titular în cele trei jocuri oficiale disputate în 2020, clubul vrea să folosească pe acest post mai întâi un jucător „sub vârstă”. „Şi lui îi mulţumesc şi îi urez succes… A avut contract pe şase luni, i-a expirat, în acest moment obiectivul clubului e să dea o şansă juniorilor, aşa că el, evident e un portar foarte bun, care vrea să fie titular, şi atunci sper să-şi găsească echipă şi să aibă succes”, ne-a spus Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei. Moldovan (22 ani) a mai avut o perioadă petrecută la Ripensia în primăvara lui 2019, după care plecase în elită la Sepsi.

Mihu a precizat că Ripensia se va baza totodată în noul sezon pe doi portari născuţi în anul 2001: Ştefan Dobre şi Haralambie Mociu. „Al treilea e deocamdată George Păduraru, să vedem, poate vom prelungi şi cu el”, a precizat Mihu.

Mociu e jucătorul lui „Ripi”, împrumutat din iarnă la Foresta, astfel că el face la formaţia roş-galbenă o nouă rocadă cu Moldovan. Bucovinenii nu l-au folosit pe Mociu înainte de înteruperea returului la nivelul Ligii 3, eşalon îngheţat complet ulterior.

În altă ordine de idei, în mod discret, şi Ripensia a revenit la antrenamente în condiţii de „Covid”. E vorba de grupuri de jucători formate din câte trei de cele mai multe ori şi care începând din 1 iunie s-au antrenat cu precădere pe arena din Ciarda Roşie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.