Un fost antrenor alb-violet, pe „lista scurtă” pentru postul de „principal” la...

Un fost antrenor alb-violet, pe „lista scurtă” pentru postul de „principal” la Ripensia. Dumitru Mihu: „Negociem!” UPDATE Tehnicianul confirmă discuţiile

0
DISTRIBUIȚI

Conducerea Ripensiei se află în tratative pentru numirea unui nou tehnician după plecarea lui Alexandru Pelici la Reşiţa. Se pare că cele mai mari şanse să devină noul antrenor principal al roş-galbenilor le are Cosmin Petruescu, tehnician care s-a despărţit de ASU Politehnica la începutul sezonului 2019-20.

„Avem o listă scurtă de trei-patru antrenori şi negociem”, ne-a spus preşedintele lui „Ripi”, Dumitru Mihu, când a fost întrebat de varianta Cosmin Petruescu. Din informaţiile noastre tehnicianul în vârstă de 42 de ani e chiar favorit să o preia pe „Ripi”, „Negociem”, a repetat Mihu.

Despre fişa postului se ştie că roş-galbenii încearcă să aibă pe bancă şi un tehnician cu o anumită etichetă. „Conferenţiarul” s-ar încadra şi nu e un antrenor foarte scump. Acesta are experienţa eşalonului B la ASU Poli, pe care o condus-o din vara lui 2018, dar şi mai devreme în carieră, când a condus-o pe Auxerre Lugoj.

„Sunt şi din zonă, sunt şi de afară”, cei de pe lista scurtă anunţată de preşedinte.


Acesta a subliniat că mulţi tehnicieni din ţară s-au propus la echipa timişoreană. „Nu am semnat cu niciun antrenor, suntem în discuţii, facem evaluare, avem oferte, sunt soluţii bune. Asta este important. Avem oameni care îşi doresc să participe la acest proiect, din postura de antrenori principali”, a adăugat Mitică Mihu.

A plecat şi Mada

Pe lângă „principal”, Ripensia s-a despărţit şi de „secundul” Călin Mada, fostul fundaş al UMT-ului l-ar putea urma pe Alex Pelici în Valea Domanului. În ceea ce priveşte jucătorii, plecarea lui George Monea este singura de până acum, clubul aşteptând noul tehnician să decidă asupra altor componenţi cărora le expiră înţelegerile.

UPDATE Cosmin Petruescu: „A fost o întâlnire de cunoaştere reciprocă”

Cosmin Petruescu a confirmat discuţiile cu Ripensia. „Conferenţiarul” e nerăbdător să revină la munca de „principal” la seniori după singura astfel de pauză din carieră. „Nici eu nu pot să neg discuţiile, a fost o întâlnire amicală, o întâlnire de cunoaştere reciprocă să-i spun aşa. Pentru că urmează o decizie importantă, atât pentru club, cât şi pentru mine. Şi atunci e normal, logic şi firesc, să facem o analiză reciprocă a celor ce urmează să se întâmple. Dar, de acolo şi până la a vorbi de un contract semnat, nu ştiu dacă este cale lungă, scurtă. Cert este că am avut o discuţie…”, ne-a spus Petruescu.

„Mi s-a prezentat proiectul şi politica clubului, trebuie să recunosc că e o onoare şi o mândrie în acelaşi timp, după ASU Politehnica Timişoara, ca un alt club, mare brand din fotbalul autohton, s-a gândit să-mi propună un contract”, a adăugat tehnicianul din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.