Ripensia se desparte de unul dintre cei mai vechi componenţi. Roş-galbenii au...

Ripensia se desparte de unul dintre cei mai vechi componenţi. Roş-galbenii au apelat la o soluţie „internă” pentru funcţia de manager sportiv

0
DISTRIBUIȚI
Mihai Hecsko (în roşu-galben) în săritură contra Aerostar. Foto: Arhivă

Ripensia continuă să se despartă de jucători în această vară. Printre jucătorii aflaţi la final de contract şi cărora nu le-a fost oferită o nouă înţelegere se află fundaşul central Mihai Hecsko. Noul antrenor al roş-galbenilor, Cosmin Petruescu, a precizat că despărţirea vine pe fondul dorinţei clubului de a întineri media de vârstă a lotului.

Hecsko (32 ani) îşi încheie conturile cu „Ripi” după nu mai puţin de trei ani şi jumătate, fiind astfel printre cei mai vechi componenţi ai lotului. Stoper-ul format la UMT a fost alături de roş-galbeni încă din returul campaniei de succes din Liga a IV-a – ediţia 2015-16. A obţinut apoi alături de colegii săi o a doua promovare consecutivă, din C în B, în campionatul următor, şi a totalizat 84 de meciuri la formaţia cu nume de legendă, reuşind totodată să înscrie de patru ori.

„Nu se pune problema calităţilor fotbalistice ale jucătorului, a performanţei sale sportive.


Ripensia a fost mulţumită de el, doar că e vorba de dorinţa clubului de a întineri echipa”, ne-a spus Cosmin Petruescu despre despărţirea de Hecsko.

Jucătorul va fi deocamdată liber de contract şi aşteaptă noi provocări. Până acum de la Ripensia au mai plecat H. Moldova, Chera (Reşiţa) şi Monea. De asemenea astăzi, 30 iunie, e posibil ca şi alţi jucători să devină liberi de contract dacă clubul nu le-a propus o nouă înţelegere.

Dumitru Mihu (stânga), alături de Cristian Petcu (dreapta). Foto: ripensiatimisoara.ro

Petcu – manager sportiv

În altă ordine de idei, de ieri Cristian Petcu, coordonatorul Academiei Ripensia, a devenit (şi) managerul sportiv al Ripensiei. „Venit la Ripensia UVT în vara anului trecut, având responsabilități în cadrul proiectului Academia Ripensia, reputatul antrenor Cristi Petcu a primit atribuții noi. Începând de astăzi a devenit managerul sportiv al clubului. Îi urăm mult succes în noua poziție şi îi dorim spor la treabă!”, a fost anunţul roş-galbenilor. Activitatea prof. Petcu a fost apreciată în Timişoara încă de la formarea generaţiei 1994 a celor de la LPS Banatul, din care au făcut parte nume precum Steliano Filip şi Darius Buia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.