Robu, întrebat de ce nu organizează concurs pentru a întrerupe interimatul de...

Robu, întrebat de ce nu organizează concurs pentru a întrerupe interimatul de 6 ani al lui Dorel Cojan la Poliția Locală: „Nu vreau!”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a prelungit încă o dată mandatul de director interimar al lui Dorel Cojan la Poliția Locală Timișoara, el ocupând această poziție încă din 2014. Întrebat de ce nu organizează un concurs pentru funcția de director executiv la această instituție, Nicolae Robu a declarat: „Nu vreau!”

„Sunt foarte mulțumit de prestația pe care domnul Dorel Cojan o are în fruntea Poliției Locale și atâta vreme cât legea îmi permite și, sigur, cât el va avea o prestație bună, atâta vreme îi voi da acele prerogative”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu.

Întrebat care sunt normele în baza cărora i-a prelungit mandatul încă o dată, la șase ani de la preluarea sub formă de interimat a acestei poziții de conducere, primarul a declarat: „Totul legal, nu vă pot eu spune în baza căror prevederi. Asta știe Serviciul de resurse umane care îmi pregătește materialele. E legal totul. Au fost reclamații de la cei care au ochit, sunt grupurile de interese care au ochit acest post sau cele care sunt deranjate că nu își pot face de cap că poliția locală nu este manevrabilă de nimeni și aici apare un deranj, că altfel de ce nu ar putea dormi cineva cu domnul Dorel Cojan în funcția de director executiv la poliția locală?”.

Edilul local a completat că are un principiu potrivit căruia: „când lucrurile merg bine să nu intervin să le deranjez”.


Acesta este motivul, în opinia domniei sale, pentru care „nu vreau (n.r, să organizez concurs. Dacă lucrurile nu ar merge bine, aș organiza concurs”.

În altă ordine de idei, primarul și-a declarat nemulțumirea vizavi de faptul că în starea de alertă au apărut în zona centrală cerșetori și hoți. „Acum de când cu starea de urgență și apoi în continuare cu starea de alertă, poliția locală nu mai este în subordinea primarului și se simte imediat. În zona centrală au apărut cerșetori, hoți. (…) Văd aproape în fiecare zi câte unul care merge pe o roată, prin mulțime. Da? De ce? Sunt polițiști și acum, dar sunt mult mai puțini”, a spus Robu.

Dorel Cojan a fost numit director executiv interimar al Poliției Locale Timișoara în ianuarie 2014. De atunci, mandatul său este prelungit, fără ca acesta să participe la vreun concurs pentru confirmarea poziției pe care o ocupă.

Potrivit celei mai recente declarații de avere postată pe site-ul Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan a obținut, în 2019, din salariu 90.798 lei, la care se adaugă alți 11.680 de lei, norma de hrană, adică 8.539 lei/lună. Își adaugă veniturilor și 76.956 de lei (6.413 lei/lună) din pensia MAI și 11.496 lei (958 lei/lună) – indemnizația de la ATOP Timiș. Asta înseamnă un venit lunar, în 2019, de 15.910 lei. Cojan declară că nu are conturi în bancă și nici datorii. Deține un apartament dobândit în 1985 și are două mașini. Potrivit declarației de interese, Cojan este vicepreședinte al Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România și vicepreședinte IPA Timiș Regiunea 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.