Romică, noua atracție a rezervației de zimbri de la Hațeg FOTO

Romică, noua atracție a rezervației de zimbri de la Hațeg FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1544768626">

Cel mai tânăr membru al familiei de zimbri din rezervația de la Hațeg are doar 11 zile și este extrem de activ, așa cum se vede în primele imagini care au fost surprinse cu drăgălașul pui.

„Romică a împlinit azi (n.r, miercuri) 10 zile și poate fi văzut în rezervația de zimbri Haţeg-Slivuţ, acolo unde este îngrijit cu multă dragoste de mama lui – Spider Woman şi este protejat de toţi membrii turmei”, au anunțat reprezentanții Direcției Silvice Hunedoara, care, prin Ocolul Silvic Hațeg dețin custodia acestei rezervații naturale.

Rezervația de zimbri de la Hațeg a fost fondată în 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent mai sunt aproximativ 3.000 de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg, iar femelele – între 320 și 640 kg.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

(sursă foto: Romsilva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.