Pero Milosevic, la despărţirea de SCM Poli: „Cinci ani sunt mulţi. Acum...

Pero Milosevic, la despărţirea de SCM Poli: „Cinci ani sunt mulţi. Acum nu se poate ataca titlul”. Alb-violeţii vor fi preluaţi de un antrenor timişorean

0
DISTRIBUIȚI

Antrenorul muntenegrean Pero Milosevic a avut parte de o despărţire specială după mai bine de cinci ani petrecuţi la conducerea tehnică a formaţiei de handbal Poli. Tehnicianul a luat o Cupă, a dus echipa in Europa, dar totodată a admis că nu mai credea în câştigarea unui titlu în următoarea perioadă. Destinaţia sa e Buzău, unde va ajunge şi fiul său, Vuk. Banca alb-violeţilor va fi preluată de localnicul Vlad Caba.

„Echipa a câştigat un trofeu după 30 de ani de secetă. A avut un joc apreciat, dăruire, spirit de luptă… Sunt cinci ani care inseamnă mult, raportat chiar şi la o viaţă de antrenor. Noi cred că suntem un club serios, privilegiat, am avut acelaşi antrenor, inseamnă că nu au fost supărări… Este final de contract domnul Pero işi incheie activitatea”, a spus Vasile Ruşeţ, directoru SCM Timişoara, care i-a Inmânat o diplomă fostului „principal” al lui Poli.

Preşedintele secţiei de handbal a SCM Politehnica, Ioan-Silviu Doboşi i-a prezentat antrenorului chiar un trofeu la despărţire. „Am dorit in mod expres să vin azi, să marcăm cinci ani şi jumătate de activitate ai lui Pero la Timişoara, care au insemnat stabilitate… Rememorând puţin ce a făcut Pero, această stabilitate s-a materializat. Şi in ceea ce a fost in vestiar, a fost unit tot tmpul. Aici e un merit deosebit, a venit cu performanţa dată de activitatea lui in calitate de handbalist şi antrenor când a venit la Timişoara. Momente importante au fost: bronz la un an după ce a venit la Timişoara. cinci victorii din şase meciuri în Europa. Final Four, am jucat finala, argint anul trecut, după cum ştiţi, faptul că am câştigat Cupa României la Focşani…. Şi anul acesta ne-am calificat in Final Fourul Cupei… Nu ascund că sunt şi probleme financiare la echipă, în contextul pandemiei, sper să se rezolve zilele acestea şi aceste probleme. O armată nu poate să meargă la război dacă nu e hrănită şi îmbrăcată… Pero a venit şi cu susţinerea lui Dan Dumitru”, a precizat Doboşi.

Antrenorul muntenegrean a ţinut să mulţumească tuturor colaboratorilor. „Nu e normal ca un antrenor să rămână foarte mulţi ani in club. Le mulţumesc domnilor Chiş, Şerban, Doboşi, pentru că am muncit in acest club, iniţial era vorba de un an, am ajuns la cinci. Aş vrea să le mulţumesc şi celor doi directori Ruşeţ şi Ţoancă, Dlui Robu. Fără ajutorul SCM-ului nu am fi putut obţine aceste rezultate, trebuie să le mulţumesc şi tututor jucătorilor cu care am colaborat, clar in primul rând capitanului Cristi Fenici, pentru relaţia arătată cu antrenorul… Nu e uşor să lucrezi cu mine ca antrenor.


O parte specială a mulţumirilor merg spre managerul sportiv Dan Dumitrum am făcut o treabă bună impreună.,, Vreau să spun că e păcat că nu ducem un proiect pe care l-am visat impreunp. Din multe motive”, a precizat Pero Milosevic.

Tehnicianul a admis că-i pare rău că pleacă şi nu exclude o revenire. Pero Milosevic a spus insă totodată că acum nu crede că se putea bate cu Poli pentru un titlu. „Am fi dorit să urcăm mult in acest an să fim mai sus in campionat şi in ediţia următoare cu incă vreo doi jucători să ne propunem titlul. După câştigarea Cupei am avut acest proiect dar nu am reuşit, in doi ani să câştigăm campionatul. Ce inseamnă, acum ne despărţim, Poate in doi-trei ani, poate va exista posibilitaea să revin şi să câştigăm campionatul… Eu cred că cinci ani sunt mulţi. Mulţi jucători au plecat, e normal că acest proiect nu poate fi realizat. Clubului îi urez multă baftă, lui Vlad Caba, alături de jucători, în viitorul sezon. Se ştia din decembrie că nu voi mai continua. Eu doream să rămân in Timişoara, dar am ajuns la un moment in care clubul arăta că nu-şi mai doreşte să urce, e mai bine pentru mine şi pentru club. Mereu am iubit un club ca al Timişoarei… Famiia mea a iubit Timişoara …S-au făcut multe lucruri, pozitive, negative, dar în momentul acesta nu se poate ataca titlul naţional”, a conchis Milosevic.

Planul său la Buzău e similar cu cel din Banat, să ajungă in Europa în câţiva ani: „Vom vedea, am ajuns de curând, sunt serioşi, vom vedea, cred că în trei ani vom juca în Europa. Au o sală şi un public frumos, cred că vom începe ca la Timişoara, pas cu pas”.

Joi dimineaţa SCM Politehnica il va prezenta oficial şi pe noul tehnician, Vlad Caba, ultima dată conducător al Centrului de copii al celor de la CSM Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.