Handbaliştii de la SCM Politehnica s-au reunit sub comanda lui Vlad Caba....

Handbaliştii de la SCM Politehnica s-au reunit sub comanda lui Vlad Caba. Primele informaţii despre amicalele verii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Politehnica / Facebook

SCM Politehnica a sunat adunarea astăzi pe arena „Ştiinţa”. Handbaliştii alb-violeţi s-au pregătit şi până acum, dar au făcut in funcţie de posibilităţi. A fost prima şedinţă sub comanda noului antrenor, Vlad Caba, iar acesta a trasat primele coordonate ale pregătirii de vară.

In precedentele două săptămâni o parte din jucători au efectuat alergări într-o intrare graduală în efort şi au susţinut unele teste fizice. Noul tehnician a vorbit despre primul antrenament oficial pentru pregătirea ediţiei 2020-21. „Băieții au intrat în programul de pregătire sub conducerea preparatorului fizic Sorin Sărăndan. O vom lua treptat, ca după atâta pauză să aducem jucătorii într-o formă fizică acceptabilă”, a spus Vlad Caba.

Pe lângă Liviu Caba, fiul „principalului”, SCM Poli se află in discuţii avansate şi pentru semnarea altor noi jucători: „Sunt discuții aproape finalizate cu unii jucători, pentru că e necesar ca și noi să alcătuim o formulă stabilă de echipă.


Pe lângă tinerii, pe care-i avem în lot, ne trebuie un nucleu de jucători cu experiență, care să poată ține echipa la un nivel corespunzător”, a precizat Caba.

Tehnicianul consideră că şi elevii săi, la fel ca handbaliştii altor formaţii „sunt departe de ceea ce trebuie pentru un sportiv de performanță”, din cauza pauzei forţate din această primăvară.

„Noi ne-am făcut un program, ținând cont de datele de începere ale competițiilor oferite de Federația Română de Handbal. Și datele, la rândul lor, sunt relative și depind de aprobarea Guvernului, dacă se va permite începerea antrenamentelor în sală și dacă data de start a campionatului rămâne 19 august. Noi trebuie să lucrăm pe niște date, așa cum ne-au fost ele oferite, dacă ele se vor modifica, ne vom adapta programul și noi”, a precizat Vlad Caba.

O „dublă” cu Reşiţa, acasă şi in deplasare, un posibil adversar din Serbia şi un turneu la Baia Mare vor fi parte din programul de amicale al alb-violeţilor: „Trebuie să facem și jocuri amicale, pentru că avem nevoie. Sperăm ca în prima fază să avem meciuri cu echipe din apropiere: o dublă cu Reșița, câte un meci la fiecare acasă, căutăm și o echipă din Serbia, dacă granițele vor fi deschise și se va putea trece fără probleme. Vom mai participa la un turneu la Baia Mare și să vedem ce se va întâmpla și cu Cupa României; chiar dacă nu se mai oferă decât un trofeu simbolic, noi am putea-o folosi ca un mijloc de pregătire”.

Pentru SCM Poli noul campionat va incepe in jurul datei de 19 august cu un meci acasă in compania Turdei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.