Seară de muzică live alături de Alina Giurgiu și Ion Dorobanțu

Seară de muzică live alături de Alina Giurgiu și Ion Dorobanțu

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Flavius Neamciuc

Alina Giurgiu și Ionuț Dorobanțu vor susține un concert din seria „Live pe terasă”, vineri, 26 iunie, de la ora 20 la REstaged, în cadrul căruia vor interpreta o serie de evergreen-uri și piese îndrăgite.

Ionuț Dorobanțu este directorul festivalului internațional de chitară care anul trecut a ajuns la cea de-a patra ediție. Artistul a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Craiova (1992-1997), apoi Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, unde şi-a luat diploma de licenţă în muzică – specialitatea interpretare instrumentală chitară.

Este doctorand al aceleiaşi universităţi, cu tema „Chitara clasică în secolul XX – consideraţii interstilistice” (1994-1997).


A fost profesor al Cercului de Chitară, de la Casa de Cultură a Tineretului din Iaşi între anii1994 şi 1998 şi tenor în cadrul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova”.

Din 1998 se stabileşte la Timişoara, unde devine preparator la Catedra de Pedagogie instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara 2001-2008), asistent la Catedra de Interpretare Instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara (2005-2008) şi lector universitar la Facultatea de Muzică „Richard Oschanitzky” din Timişoara – specializarea jazz şi muzica uşoară.

Totodată este iniţiator, fondator sau membru al mai multor grupuri şi proiecte muzicale, iar acum trei ani a câștigat premiul de cel mai bun chitarist la Gala Banat Jazz Awards.

Alina Giurgiu este cunoscută datorită activității sale în formația Jais, iar cei doi muzicieni au făcut parte din ineditul proiect „Scena dintre blocuri“, conceput de asociațiile Tribul Artistic, Prin Banat și Asociația Timișoara 2021, desfășurat în prima zi de la ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență instituită de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.