Aroganță liberală după meciul faraonic de la Liebling: ”Cod roșu era de...

Aroganță liberală după meciul faraonic de la Liebling: ”Cod roșu era de inundații, nu de virus, de coronavirus”. Noi fotografii cu încălcarea regulilor de către autorități

3
DISTRIBUIȚI

Sute de localnici au participat, ieri, la inaugurarea cu fast a terenului de fotbal din comuna Liebling, județul Timiș, fără să respecte niciuna dintre regulile impuse de autorități prin instituirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, de distanțare socială sau protecție. În noile imagini obținute de PRESSALERT.ro se observă sute de oameni care stau unul lângă altul pe lângă gard, aproape lipiți unul de altul, ca și cei care au stat în tribune. De asemenea, liberalii prezenți stau umăr lângă umăr ignorând toate dispozițiile transmise în stare de alertă de guvernul condus de șeful lor de partid Ludovic Orban.

Evenimentul a fost organizat în contextul în care județul se află și sub cod roșu de inundații, iar printre invitați s-au numărat primarul Timișoarei și președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, parlamentarii PNL Alina Gorghiu și Marilen Pirtea și președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Autoritățile locale, responsabile de organizarea evenimentului, susțin că totul a fost în regulă. Contactat telefonic de PRESSALERT, în această dimineață, viceprimarul comunei Liebling, Iacob Vasile, a declarat că au fost respectate toate regulile impuse la nivel național. „S-au respectat toate măsurile. În aer liber nu se poartă mască, după câte știm noi. Cod roșu era de inundații, nu de virus, de coronavirus„, a declarat, luni dimineață, viceprimarul comunei Liebling, Iacob Vasile.

Inaugurarea noului stadion local a beneficiat și de o extravaganță: mingea pentru jocul de gală între o selecționată locală și o echipă de old-boys Poli a fost adusă cu elicopterul. Întrebat de ce a fost necesar ca un elicopter să aducă mingea de fotbal cu care s-a jucat partida, viceprimarul a afirmat: „dacă jucăm fotbal, a adus o minge. Veniți la primărie, stăm la birou, discutăm”.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a declarat că „nu mi se pare tocmai binevenită ideea cu elicopterul ținând cont de situația în care suntem și cu pandemia, și cu inundațiile în județ”.

„Am participat, am fost invitat la inaugurarea unei investiții – o bază sportivă în Liebling.


Nu am fost parte în organizarea acestui eveniment, am susținut de la CJ, cu buget, parte din investițiile pentru comună, inclusiv pentru această investiție. Nu știu să vă spun exact care a fost contribuția. (…) Nu mi se pare tocmai binevenită ideea cu elicopterul, ținând cont de situația în care suntem și cu pandemia, și cu inundațiile în județ”, a declarat, pentru PRESSALERT, șeful CJT Călin Dobra. Întrebat despre măsurile de siguranță și prevenție impuse de autorități în contextul epidemiei cu coronavirus, Dobra a răspuns: „nu am purtat mască pentru că am fost în aer liber”. Deși am încercat să-i contactăm și pe parlamentarii PNL de Timiș prezenți la eveniment, aceștia nu au răspuns.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.