Simona Neumann, în vizorul primarului Timișoarei: Are scăpări pe care eu nu...

Simona Neumann, în vizorul primarului Timișoarei: Are scăpări pe care eu nu le pot înțelege de la niște oameni inteligenți și educați

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a declarat, ieri, în cadrul unei conferință de presă, că directorul Asociației TM2021 Simona Neumann „are scăpări pe care eu nu le pot înțelege de la niște oameni inteligenți”. Afirmația a fost făcută în contextul în care Nicolae Robu a fost întrebat în ce măsură este sau nu conflict de interese faptul că o carte semnată de istoricul Victor Neumann, soțul Simonei Neumann, ar fi fost comandată de asociație.

Primarul a declarat că nu are detalii despre subiect și că nu știe „când s-a întâmplat lucrul acesta”. „Presupun că vă referiți la momentul în care Victor Neumann era în board, iar soția sa, Simona Neumann era director executiv. Dacă s-a finanțat de la asociație nu e în regulă, pentru că decidenții nu trebuie să direcționeze bunuri din structura în care au putere de decizie către membrii ai familiei”, a afirmat Nicolae Robu.

Cu toate acestea, primarul a continuat, declarând că o apreciază pe Simona Neumann „pentru foarte multe calități și lucruri bune pe care le-a făcut”, însă:

„Eu sunt mai naiv din fire. Mulți îmi spun că am o mare doză de infantilism pentru că sunt mai ușor de păcălit decât un copil cu buna mea credință.


Dacă am reușit să fiu un om de succes în felul acesta, merg înainte și la vârsta de 65 de ani, vârstă pe care, evident, nu o arăt, nu? (…)

Face și greșeli doamna Neumann. Are un mare merit în modul în care a gestionat candidatura la titlul de capitală europeană (…) dar are și scăpări pe care eu nu le pot înțelege de la niște oameni inteligenți și educați. Niciodată. (…) Eu nu aș fi făcut așa ceva niciodată. Și nici nu pot să înțeleg cum de alții pot să facă”..

Într-o precizare transmisă presei, Asociația TM2021 neagă orice implicare în publicarea cărții semnate de Victor Neumann, The Banat of Timișoara. A European Melting Pot, apărută la editura Scala Publishers, în 2019:

„Tipărirea volumului nu a fost finanțată din bugetul Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, nici în mod direct, nici prin terți. (…) Mai mult decât atât, această carte nu a fost nici comandată de Asociația Timișoara 2021. La rândul său, profesorul Victor Neumann a precizat într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook faptul că volumul a apărut cu sprijinul financiar exclusiv al editurii și al autorului.”

În altă ordine de idei, primarul s-a arătat „foarte supărat” de faptul că ședința Consiliului Director al TM2021, care ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână, a fost amânată pentru 24 iunie. În acea ședință ar fi trebuit să se ia în discuție modificarea Statutului asociației. „Am fost foarte supărat când am aflat că se amână ședința pentru săptămâna viitoare. Proiectul de statut nu era finalizat”, a spus Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. „merg înainte și la vârsta de 65 de ani, vârstă pe care, evident, nu o arăt, nu?” – bolnavule psihic, unul din semnele clare ale dementei senile este ca pacientul da in mintea copiile, regresezi spre creierul unui nou-nascut, DEMENTULE. dar pe langa boala psihica, mai esti si mincinos, talhar si nemernic. e GRAV, si sufera un oras intreg din pricina ta, cosmarule

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.