Sorin Grindeanu: Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD. Ce spune...

Sorin Grindeanu: Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD. Ce spune despre întoarcerea în partid

0
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Sorin Grindeanu declară că nu candidează pentru funcția de președinte al PSD, la viitorul Congres. „Funcțiile sunt trecătoare”, argumentează actualul președinte ANCOM.

„Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD. M-a onorat invitația lui Marcel Ciolacu și Paul Stănescu să fac parte din conducere și le mulțumesc public pentru asta, dar mie nu îmi trebuie funcții. Funcțiile sunt trecătoare și nu asta mă face să revin sau nu. Eu sunt alături de ei pentru că asta simt, stânga. Este nevoie de un Congres care să ducă partidul în alegeri. Este mai important despre ce este acel congres și nu despre cine”, a declarat Sorin Grindeanu la Interviul Digi24.ro.

Actualul președinte ANCOM a vorbit și despre jocurile de putere din PSD. „Când Ciolacu și Stănescu au preluat partidul, PSD nu se afla într-o situație comodă, ba chiar într-o situație dificilă. Venea după rezultate de 22-23%. Mai mult, când lumea începea să vorbească de COVID, pe cei care au câștigat alegerile îi preocupau alegerile anticipate. Alegerile anticipate ar fi fost un dezastru pentru PSD. Nu a mai fost cazul, dar situația PSD-ului în acea perioadă nu a fost una ușoară.


Eu cred că cei doi au reușit cât de cât să redreseze corabia. Problema e următoarea, dacă vorbeam de anticipate și partidul se gândea atunci că ia 30%, în opoziție erau mulțumiți, situația s-a schimbat. PSD acum se așteaptă să câștige alegerile”, a afirmat Grindeanu.

În opinia fostului premier, partidul are nevoie de o clarificare ideologică, iar politica de la vârful PSD ar trebui adaptată „pe o nouă realitate”, adică „să fie conștienți că pot câștiga alegerile dacă au un proiect politic aproape de oameni”.

„Forța PSD e dată nu de lideri, e dată de militanți, acea armată nevăzută. Cred că PSD s-a îndepărtat de acea armată nevăzută. Ar trebui să se reconecteze. În acest moment eu nu pot să vă spun că mă întorc sau nu în partid. Ca să fac acest pas trebuie să văd lucruri serioase și eu sper să le văd. (…) Cel mai rău lucru pentru PSD ar fi o scindare. E loc în PSD pentru diverse curente. Aceste curente ideologice au avut diverși reprezentanți. Problema în ultimii ani a fost că acel curent conservator a fost cel mai vocal. Trebuie reașeazat partidul. Are nevoie de o clarificare ideologică”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a participat la mai multe ședințe ale filialelor județene ale PSD și a sugerat că ar dori să revină în fruntea PSD, însă până acum nu s-a pronunțat oficial în privința unei candidaturi.

Recent, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a afirmat că va candida, la Congresul PSD, pentru funcția de președinte: „candidez pe o moțiune, vin cu echipa și cu un proiect politic”. El a mai spus că Sorin Grindeanu se află printre cei cu care ar dori să facă echipă, pe viitor, la conducerea partidului.

„(…) Îmi doresc în echipă atât pe doamna Gabriela Firea, cât și pe Sorin Grindeanu, cât și pe doamna Olguța Vasilescu. Sunt unele dintre persoanele pe care mi le-aș dori în această echipă. Sper să își dorească și ele”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.