Nicolae Robu despre cei care încalcă legea, precum „celebra” spălătorie din oraş:...

Nicolae Robu despre cei care încalcă legea, precum „celebra” spălătorie din oraş: „Trebuie să fie încătuşaţi pur şi simplu!”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Primarul Timişoarei a refulat în videoconferinţa de azi la adresa agenţilor economici care ar ocupa ilegal spaţii în oraş şi împiedică alte proiecte. Nicolae Robu a vorbit din nou despre celebra spălătorie auto de pe strada Mareşal Constantin Prezan, „campioană” la amenzi, fără însă ca să fie oprită din activitate.

Inclusiv clubul Heaven e în calea proiectelor dorite de Nicolae Robu, care doreşte ca întreaga zonă să fie dedicată unui complex sportiv amplu. „Noi luptăm cu toate mijloacele statului de drept. Pentru a scoate de acolo un agent economic care nu are niciun drept să ocupe acele bunuri. Dar avem nevoie de sprijinul puterii judecătoreşti. Nu putem să acţionăm discreţionar, însă suntem necruţători, intransigenţi, nu dăm nicio şansă de prelungire a unei activităţi acolo”, a spus edilul-şef.

Robu şi-a amintit apoi şi de celebra spălătorie ilegală de pe fosta stradă Lidia.


„Apropo de activităţi care se mai desfăşoară fără avizul nostru în oraş, acea faimoasă deja spălătorie, noi nu avem mijloacele juridice să facem mai mult decât am făcut. Vă rog să se înţeleagă lucrul acesta, aşa sunt rânduite lucrurile în ţara noastră. Trebuie să intervină alte autorităţi. În mod normal aşa ar trebui să fie legea făcută încât care cei care pur şi simplu sfidează autoritatea, nu respectă nimic, nu au niciun drept să facă ceva, primesc amenzi şi ei continuă să facă lucrurile respective: trebuie să fie încătuşaţi pur şi simplu! Dar uite că nu se întâmplă asta, e o chestiune de legislaţie. E de neînchipuit să nu-ţi poţi intra în drepturi. Nu am reuşit să ne intrăm în drepturi nici vizavi de alţi clienţi, cu ghilimelele de rigoare, de tipul acesta. Nu pot înţelege efectiv de ce nu sunt lucrurile aşezate astfel încât administraţiile publice locale să-şi poată exercita atribuţiile, să poată apăra interesul public, nu discreţional, Doamne fereşte! Dar prin proceduri eficiente, nu să fii pus să treacă ani de zile ca să rezolvi o problemă… Nu se va da nicio aprobare atâta timp cât voi fi eu primar pentru aceste activităţi, şi la Heaven şi la acea spălătorie, şi când va fi cazul, la fel pentru oricare care nu e în cadrul legal…”, a adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.