Sute de oameni, păcăliți pe internet cu locuri de muncă în Anglia....

Sute de oameni, păcăliți pe internet cu locuri de muncă în Anglia. Cum erau determinați să dea bani

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara au descins, în această dimineață, în șapte locații din Petrila și Arad pentru a-i ridica pe membrii unei grupări specializate în înșelăciuni pe internet.


Bărbații ofereau pe diverse site-uri locuri de muncă în Marea Britanie, care în realitate nu existau. Amatorilor li se solicitau diverse sume de bani pentru traducerea de documente sau alte servicii, iar după ce plăteau ”angajatorii” dispăreau. Gruparea cerea între 100 și 300 de lei și mulți dintre păgubiți au preferat să nu mai depună plângeri.

Ancheta DIICOT a scos la iveală faptul că gruparea a păcălit sute de oameni, prejudiciul creat fiind de peste 100.000 lei. În timpul investigațiilor a reieșit că, între timp, unii dintre ei și-au găsit o nouă sursă de venit – au închiriat un apartament în Petrila unde mai multe tinere au fost aduse să se prostitueze, o parte dintre bani rămânând ”peștilor”. În timpul perchezițiilor au fost fost ridicate mai multe calculatoare și telefoane mobile. Nouă persoane urmează să fie aduse pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE 1 Conform polițiștilor, ”pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 și 500 lei, pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.