Timișoreanul Sascha Bota a susținut un concert special dedicat românilor din Marea...

Timișoreanul Sascha Bota a susținut un concert special dedicat românilor din Marea Britanie care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un eveniment special de celebrare a contribuției extraordinare adusă de comunitatea românească din Marea Britanie în lupta împotriva pandemiei a fost organizat de Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Marea Britanie. Concertul, care a avut loc ieri seară a fost susținut de timișoreanul Sascha Bota (violă) și Cameron Roberts (pian) și a fost primul din Seria Enescu după măsurile de carantină anunțate în martie.

Demersul artistic a fost realizat la sediul ICR Londra, în 1 Belgrave Square, în fața unui Zid al Bunăvoinței, format din fotografii ale românilor care lucrează în prima linie în Marea Britanie (în domeniile sănătate și asistență socială, educație și îngrijirea copiilor, alimentație și aprovizionare, siguranță publică, transport, utilități etc). Concertul a fost transmis în direct pe canalele Institutului Cultural Român de la Londra, Ambasadei României în Marea Britanie și ale altor organizații ale comunității românești.


În plus, concertul a beneficiat și de prezența unui public virtual, conectat prin platforma Zoom.

Alexandru-Mihai (Sascha) Bota s-a născut la Timișoara într-o familie de artiști, iar cariera de muzician de cameră, solist și membru în orchestră l-a purtat în toată lumea. Sascha și-a început studiile muzicale la vârsta de 5 ani, mai întâi la vioară și apoi violă, câștigând premiul I timp de 5 ani consecutivi la Concursul pentru tineri muzicieni. A obținut o bursă pentru a studia cu Gérard Caussé la Escuela Superior de Música Reina Sofía din Madrid și apoi și-a continuat studiile cu Thomas Riebl la Universitatea Mozarteum din Salzburg, absolvind masterul în 2008. În 2010, Sascha a studiat la Basel cu Walter Levin din cvartetul LaSalle. Sascha Bota s-a mutat recent la Londra, după ce a petrecut 5 ani la Sydney ca membru al Australian Chamber Orchestra. În ultimii ani, a cântat ca solist în orchestre precum Orchestra Aurora, Britten Sinfonia, London Mozart Players, Academy of Ancient Music, English Chamber Orchestra și Philharmonia Orchestra, dar și muzică de cameră cu membrii ai orchestrelor London Simphony Orchestra și St. Martin-in-the-Fields. Sascha este membru al cvartetului de coarde Navarra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.