Timișorenii de la Kings Are Overrated revin cu un single de nota...

Timișorenii de la Kings Are Overrated revin cu un single de nota zece: „Avem încredere că persoanele implicate în această industrie nu duc lipsă de creativitate și pot veni cu concepte noi“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Kings are Overrated alături de Bogdan Șerban (centru) la Radio Guerilla

Deși au la activ un singur concert în fața publicului local, timișorenii care alcătuiesc formația Kings Are Overrated sunt considerați de către mulți „the next big thing“ în ceea ce privește scena locală. E și normal să fie așa, căci amestecul lor de synth pop și new wave este unul cu priză la public, iar reacția melomanilor la primele lor compoziții care au fost însoțite și de câteva videoclipuri este una cât se poate de pozitivă. Indubitabil, e cât se poate de complicat să aplici o etichetă stilistică pentru ceea ce „meșteresc“ cei trei băieți din Kings Are Overrated. La prima vedere ești tentat să aplici eticheta „pop“. O analiză mai atentă însă scoate la iveală influențe stilistice cât se poate de diverse, amestecul acesta de genuri muzicale fiind dealtfel foarte trendy în întreaga lume. Și totuși, care e „ciorba“ muzicală a băiețilo?

„Ne-am gândit să nu facem un șir de genuri muzicale. Suntem de acord că în stilul nostru de muzică se pot găsi mult mai multe subgenuri, dar putem spune că synth pop și new wave sunt mai predominante. Ne-am oprit la genurile pe care le abordăm prin experimentări. De fapt, nu putem spune ca ne-am oprit la ceva. Putem spune însă că genul cu care ne-am autoetichetat nu ne-a reținut vreodată și nici nu ne va reține din a lansa o piesă din altă felie. Sunt mulți artitiști care ne inspiră, să spunem așa. Ideea e că ascultăm foarte multă muzică, foarte diferită și nu avem o listă cu numa pe care să le catalogîm ca inspirație“, ne-au declarat membrii formației timișorene.

Noul videoclip al celor de la Kings Are Overrated reprezintă cel de-al doilea single din albumul de debut, „People We Keep Calling Ghosts”. Piesa „Counting All The Sins” are parte de un clip filmat în zona Hațegului, mesajul acestuia fiind ilustrarea unei etape specifice din viața adolescenților, adică migrarea spre maturitate, „un fel de coming of age story”.


Albumul de debut al trupei timișorene este așteptat de ceva vreme.

„Nu avem o dată stabilită pentru lansarea albumului. Inițial a fost făcut un plan, dar din cauza pandemiei a picat totul. Chiar dacă au început să miște lucrurile, încă nu ne grăbim să anunțăm o dată de lansare, pentru că nu știm cu siguranță ce se va întâmpla în perioada următoare și avem în plan să facem și o serie de show-uri. Pe album sunt nouă piese, dar mai avem ceva material în lucru. Din moment ce nu avem o dată sigură stabilită pentru lansare, nu este exclusă ideea de a mai adauga două – trei piese, dacă suntem de părere că se încadrează în conceptul albumului“, spun cei de la Kings Are Overrated.

Cei trei membri ai trupei au susținut un concert la Radio Guerilla, la emisiunea „Nesemnații” cu Bogdan Șerban, și au câștigat concursul Deer Music. Un alt recital al timișorenilor, de această dată cu public a avut loc anul trecut în Parcul Rozelor, în cadrul primei ediții a festivalul de gastronomie artizanală La PAS. Cristian Paroș, Vlad Rădoi și Alfred Paroș – membrii Kings Are Overrated sunt ferm convinși că după perioada de pandemie va urma o perioadă de creativitate în zona evenimentelor culturale și intenționează să își lanseze albumul de debut cu un turneu.

„Perioada asta de pandemie nu a fost chiar așa de rea pentru noi. Ne-am adaptat. Am lucrat la idei noi. Am lucrat la partea vizuală a albumului. Deocamdată mai așteptăm să vedem ce o să se întâmple cu evenimentele în perioda următoare și sperăm că o să revină lucrurile la normal cât mai repede. S-ar putea sa avem parte de o schimbare destul de radicală după ridicarea restricțiilor, atât pe partea de organizare a evenimentelor cât și la nivel de interes al publicului. Avem încredere că persoanele implicate în această industrie nu duc lipsă de creativitate și pot veni cu concepte noi de care să beneficieze atât publicul cât și artiștii. Ca și planuri, vom vedea pas cu pas cum evoluează lucrurile și ajustăm pe parcurs. În mare, intenționăm să scoatem albumul în toamnă… dar asta dacă ne permite situația să îl susținem și cu un turneu”, ne-au declarat membrii trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.