Un celebru medic de la Spitalul Județean Timișoara, găsit în conflict de...

Un celebru medic de la Spitalul Județean Timișoara, găsit în conflict de interese de ANI. Ce afacere a făcut cu spitalul

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a anunțat, astăzi, că  a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a șase persoane, printre acestea aflându-se și un celebru medic de la Spitalul Județean din Timișoara. Conform comunicatului de presă, prof.dr. Fulger Lazăr, șeful secției Chirurgie II ”în perioada exercitării funcției de Șef de secție a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.


Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (2) coroborat cu art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare până la data de 22 noiembrie 2016), respectiv ale art. 178, alin. (2), lit. a), coroborat cu art. 185, alin. (15) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016)”.

Din aceste motive, Fulger Lazăr a fost găsit în conflict de interese administrativ pentru că firmele sale au făcut afaceri cu spitalul județean.  ”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se arată în comunicatul ANI.

Libertatea a dezvăluit faptul că un control derulat de Curtea de Conturi Timiș a relevat, în 2014,  o realitate halucinantă: proprietarii celor două magazine din incinta spitalului, cu o suprafață cumulată de 193 de metri pătrați, plăteau o chirie de 6 lei pe metru pătrat, în cea mai atractivă locație, în timp ce alți chiriași ai unității medicale scoteau din buzunar sume și de 120 de ori mai mari. Printre proprietarii firmei Ikebana era, la acel moment, și medicul Fulger Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.